Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Radionice

15. 12. 2015

RADIONICA "PLASIRANJE MEDIJSKOG SADRŽAJA NA RAZLIČITIM PLATFORMAMA"

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) je 12-13.11.2015. održala u Beogradu dvodnevnu radionicu, pod nazivom "Plasiranje medijskog sadržaja na različitim platformama".

Radionica je realizovana u saradnji sa Deutsche Welle, u okviru projekta Competence Centre for Development of Private Local Media in Serbia koji je podržalo Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke.

Glavni trener je bila Martina Anđelković - novinarka i vlasnica agencije za digitalni marketing. Nekada novinarka B92, a danas internet marketing menadžerka koja stoji iza online prisustva Exit Festivala, Sea Dance Festivala, sajtova Infostud grupacije, Drinske regate Bajina Bašta, i mnogih drugih uspešnih online kampanja.

Pored trenera, panelisti na radionici su bili: Slobodan Krajnović, glavni i odgovorni urednik web sajta i Radija 021 iz Novog Sada, kao i Predrag Blagojević, glavni i odgovorni urednik portala „Južne vesti" iz Niša. Krajnović je pričao o procesu transformacije 021-kako je portal preuzeo primat od radija, a Blagojević o prednostima online-a u odnosu na tradicionalne medije. Panelisti su predstavljali primere dobre prakse lokalnih medija u korišćenju web portala, što učesnicima može da posluži kao model za budući rad i za pravilno plasiranje sadržaja na njihovim portalima.

Radionica je bila koncipirana kao kombinacija teorije, sa praktičnim primerima, i prakse (rad po grupama), ali je uključila i razmenu mišljenja i iskustava učesnika radionice. Na radionici su učesnici mogli da nauče kako na najbolji način da iskoriste različite platforme za plasiranje svog sadržaja (tradicionalni mediji, portali/web sajtovi, društvene mreže) i da unaprede svoja znanja i veštine za praktičnu primenu društvenih mreža za plasiranje medijskog sadržaja, kako do što veće posete uz pomoć alata koje pružaju društvene mreže, koje kanale koristiti za dobijanje kredibiliteta, upotreba oglašavanja za promociju medijskog sadržaja, kako prirediti vest za razne tipove društvenih mreža, kako, uz pomoć online prisustva, pridobiti poverenje publike, kako izbeći klasične greške u online prisustvu.

Radionica je bila namenjena članovima ANEM-a, Lokal presa i Asocijacije medija, i to pre svega urednicima.

Na radionici je učestvovalo 15 predstavnika medija, i to sledećih: Radio OK (Vranje), Radio Luna (Užice), Radio M55 (Knjaževac), RTV Bela Palanka (Bela Palanka), RTV Stara Pazova (Stara Pazova), Radio Ozon (Sremska Mitrovica), Radio Bus (Kovin), Kolubarske, portal (Valjevo), Nedeljnik Grad (Kruševac), Nove Knjaževačke novine (Knjaževac), nedeljnik Vesti (Užice), Novosti (Beograd), Radio Boom93 (Požarevac), RTV VK Kikinda (Kikinda), TV Valjevo plus (Valjevo).

AGENDA RADIONICE

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs