Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Radionice

02. 07. 2018

Ukorak sa digitalnim okruženjem

Još jedna u nizu ANEM-ovih stručnih obuka za lokalne medije, namenjenih podizanju kapaciteta lokalnih novinara, urednika i medijskih radnika, održana je 20. i 21. juna u Novom Sadu, sa ciljem da pruži stručne, inovativne i kvalitetne usluge svojim članicama kako bi što bolje ispunjavali svoju ulogu u društvu i informisali građane o pitanjima od javnog značaja.
 
rad2-2
rad2-2
rad2-2
 
Više od 10 učesnika, predstavnika vojvođanskih medija, ali i šire, u dvodnevnom radu sa stručnim trenerima sticali su potrebne veštine i znanja o tome kako da na najbolji način prilagode svoj novinarski poziv i svakodnevni rad novim tehnološkim i tržišnim zahtevima. Kroz pisanje i komunikaciju u digitalnom dobu, novim pravilima konzumacije vesti, promenama u novinarstvu koje je donela digitalna revolucija, ali i problemima novinara u digitalnom okruženju - držanju pažnje publike i prilagođavanju sadržaja digitalnim platformama, PR iskušenjima pred koje su stavljeni novinari kao i biznis modelima, novinare i urednike lokalnih medija vodio je glavni i odgovorni urednik Radija 021 iz Novog Sada, dok je o lakoći prenosa poruka i fotografija, kao i brzini objavljivanja informacija i opasnosti koje to nosi u okviru autorskog prava, problemima u preuzimanju sadržaja i mehanizmima zaštite iz ugla slova zakona govorio advokat Miloš Stojković, iz advokatske kancelarije „Živković&Samardžić".
 
rad2-1
rad2-1
rad2-1
 
Aktivno učešće u radionici su uzeli sledeći mediji: Omladinski radio, Novi Sad, Zrenjaninski portal, Zrenjanin, Radio 021, Novi Sad, RTV Stara Pazova, RTV Šumadija, Aranđelovac, RTV M, Knjaževac, RTV Mag, Obrenovac kao i studenti treće godine novinarstva iz Novog Sada.
 
bug emb
bug emb
Ovu radionicu ANEM sprovodi u saradnji sa ambasadom Republike Bugarske, u okviru projekta „Očuvanje medijskih sloboda, nezavisnosti, medijskog pluralizma i uloge u društvu kroz profesionalno usavršavanje novinara i medija", koji se realizuje u severnoj, centralnoj i južnoj Srbiji, i namenjen je lokalnim medijima u ovim oblastima.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs