Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Aktuelno

22. 01. 2018

NASTAVLJA SE SARADNJA ANEM-A I BUGARSKE VLADE

Nakon uspešno realizovanog projekta u 2017., Vlada Republike Bugarske je nastavila saradnju sa ANEM-om i u 2018. godini, kroz podršku podizanja stručnih kapaciteta ANEM-ovih članica.

U drugom ciklusu podrške, ovog puta kroz projekat „Očuvanje medijskih sloboda, nezavisnosti, medijskog pluralizma i uloge u društvu kroz profesionalno usavršavanje novinara i medija", koji se realizuje u severnoj, centralnoj i južnoj Srbiji, ANEM, uz Ambasadu Republike Bugarske u Srbiji, još jednom svojim članicama omogućava profesionalno usavršavanje kroz kvalitetne obuke i stručne trenere.

Cilj treninga je, pre svega, podizanje profesionalnih kapaciteta lokalnih medija u clju boljeg ispunjavanja njihove uloge u društvu, u skladu sa standardima i pravilima Evropske unije, posebno lokalnih novinara, urednika i medijskih radnika tradicionalnih i onlajn medija u Vojvodini, centralnoj i južnoj Srbiiji

Projekat se realizuje tokom 2018. godine, a u toku tog perioda će biti organizovano ukupno 6 radionica, gde će novinari i urednici lokalnih tradicionalnih i onlajn medija unaprediti svoja znanja i veštine kako bi bolje izveštavali građane o pitanjima od javnog značaja. Indirektno, građanima će biti dostupan kvalitetniji medijski sadržaj, koji će im omogućiti da se informišu o važnim pitanjima za njihov svakodnevni život i u skladu sa najnovijim tehnološkim dostignućima i uslovima koje diktira savremeno, digitalno doba.

bug emb
bug emb
Projekat sprovodi ANEM u saradnji sa Ministarstvom inostranih poslova Republike Bugarske, kroz ambasadu Republike Bugarske u Srbiji.

 

 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs