Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Ostale aktivnosti

20. 12. 2013

Podržavanje humanitarnih akcija i inicijativa organizacija civilnog društva

ANEM i njegove stanice su tokom 2012. i 2013. godine podržale nekoliko humanitarnih akcija i incijativa organizacija civilnog društva:

1. Podrška kampanji „Jednake mogućnosti", za pristupačnost javnih objekata osobama sa poteškoćama u kretanju - Kampanju je realizovao Edukacioni centar iz Leskovca, u partnerstvu sa organizacijom Arbeiter Samariter Bund i Cеntrоm „Živеti usprаvnо" iz Nоvоg Sаdа. Stanice ANEM-a su tokom 2012. godine podržale kampanju besplatnim emitovanjem spota kampanje. 

2. Podrška kampanji Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) besplatnim emitovanjem spota „Trudnica protiv sistema" na ANEM-ovim stanicama, tokom 2012. Ovaj spot je urađen je kao deo NALED-ove antibirokratske kampanje „Pitajte kada", a odnosi se na komplikovane administrativne procedure prilikom otvaranja trudničkog i porodiljskog bolovanja. 
 
3. Podrška akciji Fonda B92 „Bitka za porodilišta", čiji je cilj da se svim porodilištima u Srbiji obezbedi oprema neophodna za život i zdravlje novorođenih beba. ANEM-ove članice podržale su akciju emitovanjem bez naknade TV i radio spotova ove kampanje tokom 2012.
 
4. Učešće ANEM-a u dodeli nagrada „MLADGRAD" 2012 i 2013 - MLADGRAD je priznanje koje, povodom 12. avgusta - Međunarodnog dana mladih, Građanske inicijative već četvrtu godinu za redom dodeljuju lokalnim samoupravama, organizacijama, neformalnim grupama i pojedincima za doprinos unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici. Pružajući podršku svom partneru - Građanskim inicijativama i ovoj akciji, ANEM je i 2012. i 2013. godine učestvovao u radu žirija za izbor dobitnika nagrade. 
 
5. Podrška humanitarnoj akciji Fonda B92 „Pokret 65+" - Cilj ove akcije je zbrinjavanje najstarijih sugrađana u celoj zemlji, a počela je 1. oktobra 2013, na Međunarodni dan starijih lica. Akcija podrazumeva obezbeđivanje teleasistencije starijim licima, obuku i podršku programu geronto domaćica, kao i obezbeđivanje hrane najugroženijim starijim licima u izolovanim sredinama. ANEM-ove stanice podržale su ovu akciju besplatnim emitovanjem radio i TV spotova tokom 2013. godine.

 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs