Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Ostale aktivnosti

17. 05. 2014

POZIV ZA SARADNJU I SOLIDARNOST

Dragi ANEM prijatelji,

Situacija u Srbiji je mnogo teža nego što se može videti. Pravi test solidarnosti i humanosti dolazi nakon smirivanja poplava.

Kao i uvek do sada u vanrednim situacijama, imamo priliku da pokrenemo svoju mrežu stanica i da međusobno emitujemo informacije iz cele Srbije. Imate priliku da sa terena širom Srbije gde god imamo svoje članice uključite novinare u svoj program sa najnovijim informacijama sa terena.

Zbog toga, vlasnici, urednici, dežurni u redakcijama treba da nam pošalju brojeve svojih najboljih i najodgovornijih ljudi da možemo da napravimo  i podelimo bazu podataka.

U ovakvim trenucima postoje samo dve vrste slušalaca/gledalaca. Oni kojima je potrebna pomoć i oni koji pomoć mogu da pruže. Izaberite za koga želite da radite - za estradu ili za one koji su u najtežoj situaciji u poslednjih 120 godina. Udružite se i radite zajedno.

Ovakva situacija će potrajati, jer kad se voda povuče, kad se uvidi koliko ima žrtava, kolika je šteta, kada krene povezivanje sa rodbinom, kad se pokrenu humanitarne akcije, onda do izražaja treba da dođe naša spremnost za tu vrstu programa.

Iskreno, u narednih nekoliko dana/nedelja ne vidimo potrebu za zabavnim sadržajima, ako je situacija ovakva kakva je. Pripremite generatore i gorivo ako ostanete bez struje. Ako je ikada trebalo da radimo zajedno - evo sada je vreme.

Svoje frekvencije stavite u poseban režim rada i sa svojim radom i opremom priključite se akciji spasavanja tako što obaveštavate/ informišete građane i spasilačke službe o dešavanjima na terenu. Apelujte da ne dođe do panike. Veliki broj informacija koje plasirate putem svojih medija biće od velikog značaja slušaocima, službama spasavanja i obaveštavanja, službama koje obezbeđuju i organizuju pomoć. Imajte na umu da je više onih koji sada mogu da pomognu nego onih kojima je pomoć potrebna. Srećom, i za vas i za njih. Jedino zajedničkim snagama možemo nešto da uradimo.

Takođe, pozovite slušaoce, gledaoce i sve novinare ili voditelje bez posla, da ako već ne mogu da pune džakove, možda mogu da dođu u svoju omiljenu radio ili TV stanicu i volontiraju ili da vam putem društvenih mreža pomognu. Vreme je da svako radi ono što najbolje zna.

Molim svoje ANEM prijatelje da arhiviraju šta su sve lokalne i regionalne  stanice radile poslednjih dana. Svaka istinita priča biće važna i dobrodošla. Da vidimo ko se istakao, a ko obrukao, kad ovo prođe.

Da bi se naša solidarnost i profesionalnost pokazala u punom svetlu, obratiće vam se verovatno i neki naši nacionalni emiteri (RTV B92 i Prva TV) i iz sledećih područja biće moguća direktna uključivanja u program: Jagodina, Svilajnac, Kosjerić/Bijeljina, Šabac, Sremska Mitrovica, Krupanj, Paraćin, Kraljevo, Gornji Milanovac, Varvarin i Ćićevac, Ćuprija.

Za svaki vid saradnje i pomoći na raspolaganju smo i ja i drugi članovi Upravnog odbora, kao i Sekretarijat.

Pozdravljam vas, 

Milorad Tadić,

predsednik ANEM-a

____________________________________________________________________ 

ANEM je, pored poziva članicama za saradnju i solidarnost, uradio i pet džinglova koji će se emitovati na njegovoj mreži radio i TV stanica širom Srbije, a u kojima su informacije o tome kome mogu i kako da se obrate oni koji su ugroženi ili oni koji žele da pomognu ugroženima.

Džinglove možete poslušati ovde:

ANEM apel Crveni krst
ANEM apel Crveni krst 1
ANEM apel 1003
ANEM apel 112
ANEM apel TV spot

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs