Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Ostale aktivnosti

25. 04. 2016

INSAJDER PRIRUČNIK ZA ISTRAŽIVAČKO NOVINARSTVO

 

„INSAJDER Priručnik za istraživačko novinarstvo" je elektronska i štampana publikacija, realizovana u okviru projekta „Insajder na lokalu" koji ANEM sprovodi u partnerstvu sa Insajder produkcijom doo, a uz finansijsku podršku Evropske unije.

 

 

 

 

Autor Priručnika je tim Insajdera koji je napravio najgledaniju dokumentarno-istraživačku emisiju na Balkanu, a koji predvodi vrhunska i višestruko nagrađivana novinarka Brankica Stanković. Priručnik je namenjen i dostupan novinarima ANEM-ovih članica, a posebno onima koji će biti učesnici specijalizovanih seminara o metodama i tehnikama istraživačkog novinarstva koji će za njih biti organizovani u maju 2016, u okviru navedenog projekta.

Priručnik je praktičan vodič i podsetnik na standarde, specijalne alate, procedure i tehnike istraživačkog novinarstva koje  je tim Insajdera razvio tokom niza godina istraživačkog rada,  a koji mogu biti primenjeni i u svakodnevnom novinarskom radu.

Pored četiri seminara (tri - o metodama i tehnikama istraživačkog novinarstva i jednog - o unapređenju novinarske prakse), "dubinskih" treninga odabranih novinara i njihovog učešća u produkciji TV serijala o lokalnim slučajevima zloupotreba u oblasti budžetskog planiranja/trošenja budžetskih sredstava i odgovornosti lokalnih funkcionera, Priručnik predstavlja još jedan vid edukacije koju je ANEM kroz realizaciju ovog projekta obezbedio svom članstvu radi podizanja njihovih kapaciteta za analitičko i istraživačko novinarstvo. 

 

 

Ova publikacija je realizovana u okviru projekta „Insajder na lokalu"  koji finansira Evropska unija kroz "Medijski program 2014".

 

Sadržaj ove publikacije je isključivo odgovornost Insajdera i ANEM-a i ni na koji način ne odražava stavove i mišljenje Evropske unije. 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs