Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Produkcija  /  Prepoznaj Evropu

24. 03. 2011

NOVE EPIZODE TV SERIJALA „PREPOZNAJ EVROPU“ NA ANEMOVOM WEB PORTALU „BOLJA SRBIJA“

Nakon novembarskih i decembarskih epizoda TV serijala "Prepoznaj Evropu", na ANEMovom web portalu „Bolja Srbija" možete pogledati i odabrane epizode TV serijala koje su emitovane u januaru i februaru 2011. godine! Na istom mestu uskoro ćete moći da pogledate i najzanimljivije epizode koje su emitovane tokom marta 2011. godine na ANEMovim regionalnim i lokalnim stanicama širom Srbije.

Najinteresantnije januarske epizode koje smo odabrali za vas su:

  1. Karta više traži se za predstave mladih sa teškoćama u mentalnom razvoju iz Novog Sada
  2. Romi sa Zvezdare počinju da rade u novom reciklažnom centru u ovoj beogradskoj opštini
  3. Kako servis "hrana na točkovima" obezbeđuje starijim građanima Sombora da svakogadana dobiju u svom domu spremljen ručak
  4. Kako Biznis inkubator u Zaječaru pomaže preduzetnicima da započnu posao, razviju firmu i opstanu na tržištu

Od priča koje su emitovane u februaru 2011, za vas smo izdvojili sledeće:

  1. Zahvaljujući „virtuelnoj banci", učenici beogradske Prve ekonomske škole potpuno su osposobljeni za praktičan rad u pravim bankama.
  2. Kako je NVO „GM Optimist" iz Gornjeg Milanovca organizovala prikupljanje i reciklažu elektonskog otpada.
  3. Višejezičnost i multikulturalizam u programu RTV Panon iz Subotice.
  4. Kako lokalna vlast u Obrenovcu podstiče korišćenje obnovljivih izvora energije?

Posetioci web portala „Bolja Srbija" takođe imaju priliku da učestvuju u mesečnim anketama kojima se bira najbolja priča određenog meseca. Rezultati sprovedenih anketa su pokazali da su od novembarskih priča, kao najbolje izabrane dve priče: „Gerontodomaćice u Požarevcu" i „Trudnoćom do posla", sa jednakim brojem glasova. Prva priča prikazuje kako se požarevački servis za pomoć u kući brine o najstarijoj Požarevčanki, baki Olgi, koja ima 99 godina, dok druga priča govori o tome kako je Grad Niš pronašao formulu da istovremeno podstiče zapošljavanje žena i natalitet. U decembru se posetiocima portala najviše dopala priča „Park u Kragujevcu" u kojoj se može videti kako su, uz malo sredstava, puno dobre volje i uloženog truda, Kragujevčani sami pretvorili zapušteni prostor u prelepi park. Priča „Predstave mladih sa teškoćama u mentalnom razvoju" je izglasana za najbolju priču u januaru 2011. i govori o tome kako se, zahvaljujući ovoj predstavi, u medijima sve više govori o osobama sa smetnjama u razvoju, što doprinosi njihovoj boljoj socijalizaciji i inkluziji.

Pogledajte zašto su navedene priče izabrane za najbolje!

Ujedno vas pozivamo da glasate za najbolju februarsku priču, što možete učiniti do 31.03.2011! Uskoro postavljamo i martovske priče na web portal i otvaramo novo glasanje.

Takođe, sa nestrpljenjem očekujemo i vaše priče o ljudima, grupama i institucijama koji su doprineli rešavanju nekog problema ili poboljšanju kvaliteta života u vašim sredinama koje možete podeliti sa nama tako što ćete  popuniti formular u rubrici „Pokreni priču" i na taj način i učestvovati u kreiranju ovog sajta.

Posetite ANEMov web portal „Bolja Srbija", pogledajte odabrane januarske i februarske epizode TV serijala „Prepoznaj Evropu" i glasajte za najbolju priču februara 2011!

Realizaciju ovog TV serijala je podržala Norveška narodna pomoć   

 

  • Nema komentara.

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs