Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Produkcija  /  Prepoznaj Evropu

06. 05. 2011

ZAVRŠENO EMITOVANJE TV SERIJALA „PREPOZNAJ EVROPU“

Završena je produkcija i emitovanje ANEMovog TV serijala "Prepoznaj Evropu". Produkcija je realizovana u saradnji sa dugogodišnjim partnerom - produkcijskom kućom A-media, a uz podršku organizacije Norveška narodna pomoć (NPA).  

Ovim TV serijalom, ANEM je nastojao da doprinese promovisanju pozitivnih vrednosti u društvu putem kratkih priča o dobroj praksi pojedinaca ili institucija u Srbiji, koji su svakodnevni život građana unapredili i učinili ga kvalitetnijim radeći u skladu sa evropskim standardima i vrednostima.

Tokom šestomesečnog emitovanja, gledaoci širom Srbije su dva puta nedeljno na 27 ANEMovih TV stanica imali priliku da pogledaju ukupno 50 petominutnih epizoda serijala sa konkretnim primerima pozitivnih promena u lokalnim sredinama.

U realizaciji ovog serijala je učestvovalo dvanaest novinara, dva iz Beograda i deset iz lokalnih stanica. Serijal je sniman širom Srbije na različitim lokacijama uz učešće velikog broja sagovornika. Epizode su premijerno emitovane u periodu od novembra 2010. do aprila 2011. na ANEMovim regionalnim i lokalnim TV stanicama. Nakon njihovog premijernog emitovanja, ANEM je odabrane epizode objavljivao i na svom web portalu "Bolja Srbija", omogućivši tako da one budu dostupne još većem broju građana. Posetioci web portala su takođe imali priliku i da svakog meseca glasaju za najbolju priču prethodnog meseca.

Na web portalu "Bolja Srbija", u rubrici "Priče", se nalazi 25 od ukupno 50 epizoda serijala, gde ih možete pogledati i učestvovati u poslednjoj anketi koja se odnosi na ovaj serijal, tako što ćete glasati za najbolju priču aprila 2011!

Realizaciju ovog TV serijala je podržala Norveška narodna pomoć

  • Nema komentara.

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs