Home  /  Članovi  /  Punopravni članovi  /  RTV  /  RTV Sokobanja, Sokobanja

FM 90,5 MHz

UHF 28

Alekse Markišića 6
18 230 Sokobanja
018/830 814
fax: 830 814

 

desk@rtvsb.net
sokotv@medianis.net

RTV Sokobanja je formirana 2000. godine pripajanjem Soko televizije (osnovana 1997. god.) Radio Sokobanji (osnovana 1978. god.). Oba medija poseduju dozvole za emitovanje lokalnog programa i prevashodno su orjentisana ka pravovremenom informisanju građana opštine Sokobanja.

Do 2008. godine RTV Sokobanja je poslovala kao opštinsko javno preduzeće. Decembra iste godine je privatizovana, a danas posluje kao otvoreno akcionarsko društvo, sa većinskim privatnim kapitalom.

Januara 2009. godine RTV Sokobanja je pokrenula sajt (www.rtvsb.net) prevashodno namenjen lokalnom informisanju. 

Radio Sokobanja je počela sa radom 1978. godine odlukom tadašnje Opštinske konferencije Socijalističkog saveza radnog naroda Sokobanje. Emitovanje programa počelo je 29. maja. Radio Sokobanja je tada emitovala program preko ST predajnika snage 100W.  Ukupno je bilo zaposleno pet radnika.

Danas Radio Sokobanja emituje celodnevni informativno-zabavni program preko FM predajnika snage 1KW na frekvenciji 90,5Mhz. Sadašnja čujnost radija je u prečniku od oko 60 km vazdušne linije.

Za svoj dosadašnji rad, Radio Sokobanja je dobila mnogobrojna priznanja.

Soko televizija je počela sa radom 1997. godine. Osnivač je bila Skupština opštine Sokobanja  koja je, kao opoziciona opština u to doba pokušala da građanima obezbedi objektivno informisanje.

Režim Slobodana Miloševića je u dva navrata zatvarao televiziju, a Nebojša Ristić, urednik, izdržao je jednogodišnju kaznu zatvora (osuđen je zbog lepljenja plakata ''Free press - Made in Serbia'', na prozor redakcije). Soko televizija je dobitnik brojnih nagrada i priznanja.

Danas Soko televizija emituje dvadesetčetvorosatni informativno-obrazovno-zabavni program u kome sa sopstvenom produkcijom učestvuje sa preko 25%.

Predajnikom snage 200W na 28. kanalu UHF  pokriva teritoriju opštine Sokobanja.

 

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs