Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

07. 07. 2011

TV AVALA TREBA DA MI PLATI ZBOG SMENE

Nemeček tužio televiziju

Dvadeset godina radim svoj posao profesionalno i ne želim mrlju u svojoj karijeri, kaže Nemeček. Sadašnji glavni urednik Bojana Lekić bez komentara

Beograd, 07.07.2011. (Blic) - Robert Nemeček, bivši glavni i odgovorni urednik TV 'Avala", koji je bez prethodnog obaveštenja razrešen dužnosti zbog navodnog lošeg poslovanja, podneo je tužbu protiv TV "Avala" zbog povrede ugleda, časti i prava ličnosti.
On je otpušten i zbog nepoštovanja, kako Nemeček kaže, nepostojećeg dogovora na osnovu kojeg je imao rok od šest meseci da TV "Avala" postane jedna od tri najgledanije televizije u Srbiji. Pola godine posle smene Nemečeka, TV "Avala" se nalazi na dnu lestvice gledanosti televizija sa nacionalnom frekvencijom, a zaposleni potražuju nekoliko zaostalih mesečnih zarada.

Bojana Lekić, sadašnji glavni urednik na Televiziji „Avala", ne želi da komentariše ovaj slučaj.

Na Televiziju "Avala" nije stigla nikakva zvanična tužba. Za sada nemam nikakav komentar - rekla nam je Bojana Lekić. Nezvanično smo saznali da je Robert Nemeček razrešen sa mesta glavnog urednika Televizije "Avala" i imenovan u savetnika programa. Njegova plata kasni na TV "Avala" isto kao i drugim zaposlenima u toj medijskoj kući.

U televizijskim krugovima Robert Nemeček važi za vrsnog poznavaoca posla i najboljeg urednika filmskog i serijskog programa u Srbiji i dobitnik je brojnih priznanja u poslednje dve decenije. Prvi je, krajem devedesetih godina, obnovio odnose sa najvećim holivudskim kompanijama, što je omogućilo da na ekrane stignu najaktuelnije serije i filmovi, praktično u isto vreme kada i na najveće televizije u svetu. Pre dolaska na TV „Avala" bio je pomoćnik generalnog direktora RTS-a zadužen za program.

Zbog ugleda i nanesene štete tražim satisfakciju, nema argumenata da sam loše radio. Želim da znam prave razloge za moju smenu i tražim odštetu u novcu. Važno mi je da sud donese pravednu odluku. Nisam nikom ukrao ili uzeo novac, nisam pobegao sa "Avale", ostao sam na njoj jer sam pošteno radio. Za saopštenje o mom razrešenju saznao sam iz inostranstva od poslovnih partnera, ne od ljudi sa "Avale". Ni sedam meseci kasnije, sa mnom niko nije razgovarao o svemu tome.

Dvadeset godina radim svoj posao profesionalno i ne želim mrlju u svojoj karijeri. Da je 'Avala" nastavila da radi kako sam je ja zamislio, sada bi bila među najgledanijim televizijama - kaže Robert Nemeček.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs