Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

13. 07. 2011

KONKURS ZA NAJBOLJI MEDIJSKI PRILOG O EU

Beograd, 13.07.2011. (Danas) - Konkurs za najbolji medijski prilog o procesu evropskih integracija u Srbiji raspisan je juče i trajaće do 1. decembra ove godine. Na konkursu mogu učestvovati novinari čiji su radovi objavljeni od 1. januara do 1. decembra 2011, a nagrada za pobednike je put u Brisel. Teme radova trebalo bi da budu evropske integracije ili proces stabilizacije i pridruživanja Srbije EU i njihov uticaj na svakodnevni život građana Srbije.

Ocenjivaće se prilozi u 10 kategorija - najbolji televizijski, radijski i novinski izveštaj, najbolji prilog na lokalnom mediju, zatim u oblasti malih i srednjih preduzeća, najbolji prilog objavljen na internetu, kao i studentski rad objavljen u štampanom ili elektronskom mediju. Nagrade će biti dodeljene i u kategorijama najbolji prilog o projektu realizovanom u Srbiji koji je finansirala EU, najbolji interaktivni medijski sadržaj i najbolja stranica na društvenim mrežama.

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer je ocenio da su novi mediji, internet i socijalne mreže, postali važan izvor informacija građana Srbije o EU. Dežer je na konferenciji za novinare naglasio da je cilj konkursa, koji su raspisali Delegacija EU u Srbiji, Kancelarija za evropske integracije i Erste banka da se što veći broj ljudi informiše o EU.

Direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević je kazala da više građana Srbije podržava sprovođenje reformi nego samo članstvo u EU, dodajući da je bitno da razumeju koje su obaveze na tom putu.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs