Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

25. 07. 2011

POPIS OPREME TV VALJEVO

Epilog presuda u korist radnika u slučajevima neisplaćenih zarada

Valjevo, 25.07.2011. (Beta, Pregled) - Oprema lokalne TV Valjevo (TVA), vredna oko 250.000 dinara, popisana je zbog neisplaćenih zarada zaposlenima koji su dobili sudske sporove.

Kako su ti radnici rekli agenciji Beta, popisivanje opreme obavljeno je u prisustvu sudskog izvršitelja, a uskoro će uslediti i prodaja opreme na licitaciji. Da je oprema popisana objavio je u blogu na veb portalu http://www.ugradu.info/ jedan od zaposlenih, koji nije tužio TVA, a taj tekst naslovio je sa "TVA - održan parastos". On u tom tekstu optužuje čelnike koalicije na vlasti iz Demokratske stranke (DS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) za probleme u toj medijskoj kući smatrajući da TVA nije trebalo da bude privatizovana. TVA je u februaru 2010. godine na ponovljenoj aukciji za 147.000 dinara kupio Slobodan Pavlović iz Urovaca, kod Obrenovca, koji je tada kupio i Radio Barajevo. Pavlović se bavi elektromonterskim poslovima, proizvodnjom dečijih krevetaca i održavanjem čistoće, a u TVA je bio dužan da uloži 1,37 miliona dinara. TVA ima više od pet miliona dinara duga, zaposleni plate nisu primili mesecima, informativni program se ne emituje od 20. januara, a ove godine je i ranije bilo plenidbe opreme po izvršnim sudskim presudama zaposlenih koji su napustili tu medijsku kuću.

Agencija za privatizaciju je kupoprodajni ugovor sa Pavlovićem raskinula 28. marta zbog neizvršavanja obaveza, a u maju je za privremenog zastupnika kapitala postavljen mašinski inženjer Branko Trifunović iz Aranđelovca. Beta

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs