Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

25. 07. 2011

"Problem uređivačka politika RTS"

Beograd, 25.07.2011. (Beta, B92) - Izjava lidera SNS Tomislava Nikolića da će, ako formira vladu, smeniti direktora RTS Aleksandra Tijanića je njegov politički stav, kaže Aleksandar Vučić.

Zamenik SNS Vučić je istakao da ta izjava predstavlja neslaganje sa uređivačkom politikom RTS i ne odnosi se na proceduru izbora direktora RTS-a.

"Sve će biti urađeno po proceduri, u skladu sa zakonom, ali imamo pravo da mislimo i da se ne slažemo sa uređivačkom politikom. RTS plaćamo i od njih imamo prava da tražimo", naveo je Vučić.

On je odbacio optužbe Demokratske stranke da izjava lidera SNS predstavlja ozbiljnu pretnju slobodi medija, navodeći da ta stranka ima korektan odnos prema medijima.

Vučić je kazao da su i Nikolić i on uvek pred "streljačkim vodom", za razliku od onih koji kontrolišu sve u Srbiji, sve televizije, sve novine i koji su zauzeli sve sekunde na medijima do 2014. godine.

Zamenik predsednika SNS optužio je režim za "gubitke, malverzacije i pljačke" i loše rukovođenje i upravljanje javnim preduzećima Azotara Pančevo i Skijališta Srbije.

"Neto gubitak Azotare u 2009. godini bio je 18,6 miliona evra, a u 2010. godini 40,9 miliona evra. Od 2007. godine se kapital Azotare umanjivao", rekao je Vučić nanodeći da SNS ima punu sobu dokumentacije o poslovanju tog i preduzeća Skijališta Srbije.

Na Kopaoniku je, kako je naveo, uloženo 30 miliona evra bez ikakve studije izvodljivosti, a na Staroj planini 40 miliona iako, dodao je Vučić, nema razvijenog puta.

"Milioni, milioni evra odlaze, a da niko ne pita za rezultat, niti kako", naveo je on.

DS i URS uzvraćaju udarac

Demokrate odbacuju optužbe SNS i navode da naprednjaci pokušavaju da skrenu pažnju sa sopstvenih problematičnih izjava.

Tako podpredsednica DS-a Jelena Trivan kaže da naprednjaci pokušavaju da nateraju javnost da se bavi nekim izmišljenim malverzacijama kakao bi se skrenula pažnja sa dve kako kaže, prilično dramatične činjenice, koje je izneo Tomislav Nikolić.

"Jedna je da je njegov štrajk bila manipulacija i politička igra kojom ima nameru da pribegne još jednom ili koliko god to puta bude bilo ptorebno. Druga je da će SNS prilikom dolaska na vlast bez obzira na proceduru i nezavisna tela koja postoje u Srbiji, smenjivati direktore medija", kaže Jelena Trivan.

I u Ujedinjenim regionima Srbije odbacuju optužbe Vućiča, a Miljan Aranđelović poslanik URS-a navodi da Aleksandar Vučić u nedostatku predizbornog programa i konkretnih rešenja nastavlja da se bavi samo predizbornom demagogijom.

"Ja pozivam Vučića da izađe iz svog beogradskog kabienta da ode i obiđe i upozna se sa problemima koje Srbija ima, koje su stvorili on i njemu slični dok su bili na vlasti. I pozivam ga da ode na Staru planinu i razgovara sa ljudima koji tamo žive i da njih pita koliko im znače te ski staze", kaže Arađnelović.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs