Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

03. 08. 2011

OČEKUJE SE JAVNA LICITACIJA

Valjevo, 03.08.2011. (Pregled, Beta) - Skupština zaposlenih u Televiziji Valjevo (TVA) za vršioca dužnosti direktora i urednika postavila je novinara Branku Jevtić, rečeno je agenciji Beta u toj medijskoj kući.

Agencija za privatizaciju je 28. marta raskinula kupoprodajni ugovor o TVA sa Slobodanom Pavlovićem iz Urovaca, kod Obrenovca, zbog neizvršavanja obaveza, a u maju je za privremenog zastupnika kapitala postavljen mašinski inženjer Branko Trifunović iz Aranđelovca. U TVA je od 16 zaposlenih ostalo devet novinara, snimatelja, montažera i realizatora, a šestoro je tu kuću tužilo zbog višemesečnog neisplaćivanja plata. Oprema je nedavno popisana radi prinudne naplate dugova za plate po izvršnim sudskim presudama Osnovnog suda u Valjevu, koje je dobilo troje bivših radnika, u ukupnom iznosu od oko 250.000 dinara. Plenidbe opreme bilo je i ranije, takođe po presudama za neisplaćene plate dok je firma bila privatna, a sada se čeka javna licitacija za njenu prodaju.

Informativni program se ne emituje od 20. januara, a muzički i filmski program privatnih produkcijskih kuća, sa kojima TVA sarađuje, emituju se u kablovskoj mreži SBB ali se ne emituje u etru, zbog Pavlovićevih dugova za zakup predajnika. Ukupan dug TVA, prema podacima ranije saopštenim na sednici Gradske skupštine, iznosi oko šest miliona dinara. TVA je u februaru 2010, na ponovljenoj aukciji, za 147.000 dinara kupio Slobodan Pavlović koji je tada kupio i Radio Barajevo. Pavlović se bavi elektromonterskim poslovima, proizvodnjom dečijih krevetaca i održavanjem čistoće, a u TVA je bio dužan da uloži 1,37 miliona dinara. Sudbina TVA je neizvesna s obzirom na to da gradski čelnici nisu spremni da preuzmu i dugove nastale tokom poslovanja te medijske kuće dok je bila privatna.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs