Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Aktivnosti javnog zalaganja

03. 07. 2009

USAGLAŠEN PREDLOG LISTE KANDIDATA MEDIJSKIH UDRUŽENJA ZA ČLANA SAVETA RRA

Medijska udruženja su usaglasila i 3. jula 2009.g, predala Odboru za kulturu i informisanje Skupštine Srbije, listu kandidata za upražnjeno mesto u Savetu Republičke radiodifuzne agencije (RRA). 

Nakon konsultacija, koje su vođene od 19. juna do 02. jula, medijska udruženja i asocijacije su, radi ispunjavanja formalnih uslova, usaglasile listu sa dva kandidata – Gordanom Sušom i Milanom Bečejićem. Gordanu Sušu su predložila novinarska udruženja NUNS i NDNV, a Milana Bečejića, UNS, pri čemu je svako udruženje zadržalo pravo da se kroz javne nastupe zalaže za svog kandidata, budući da formiranje zajedničke liste, ne znači i da su im kandidati zajednički. Listu su potpisali i kao zajedničku predali, pored ova tri udruženja i ANEM i APRES (koji zastupa BARS i RTV Press), kao ovlašćeni predlagači, koji nemaju svog kandidata, podržavajući zajedno kandidate sa ove liste.

U daljem postupku predlaganja kandidata za člana Saveta RRA, ove medijske asocijacije i udruženja zastupa predsednik ANEMa, Saša Mirković. 

ANEM je smatrao izuzetno važnim za medijski sektor,  usaglašavanje i formiranje zajedničke liste kandidata za upražnjeno mesto člana u Savetu RRA. Stoga je svoje kapacitete usmerio na njeno usklađivanje i adekvatnu formulaciju. ANEM je, u toku procesa kandidovanja, pružao stručnu, pravnu pomoć i brinuo se o legalnosti celog postupka – pisao predlog, organizovao njegovu predaju, pazio da se ispoštuju rokovi i zakonska procedura.

ANEM će nastaviti da prati dalji tok procesa kandidovanja i izbora člana Saveta RRA, a prema novim izmenama Zakona o radiodifuziji, Predsednik Skupštine će, najmanje 10 dana pre odlučivanja o izboru članova Saveta, javno objaviti sve važeće liste kandidata.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs