Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Aktivnosti javnog zalaganja

24. 09. 2009

WEB SAJT ANEM KAMPANJE

Koristeći mogućnosti koje pruža Internet, ANEM uskoro započinje novu aktivnost - javno zalaganje za medijske reforme kroz iniciranje i sprovođenje on-line kampanja.

Sajt ANEM Kampanje, predstavljaće novo sredstvo za ostvarenje ANEMovih ciljeva: unapređenje medijskog regulatornog okvira, uspostavljanje funkcionalnog medijskog tržišta, stvaranje povoljnijeg okruženja za razvoj medija, poštovanje prava na slobodu izražavanja i dalja profesionalizacija elektronskih medija.

Smatrajući da je za postizanje suštinskih promena u medijskom sektoru i za njegov razvoj, neophodna saradnja i zajedničko delovanje svih kojima je stalo do napretka u ovoj oblasti, ANEM i na ovaj način teži da stvori širu koaliciju koja će ujedinjena ostvariti postavljene ciljeve. Odabirom određenih važnih medijskih pitanja i usmeravanjem pažnje javnosti na njih, ovaj sajt će poslužiti da se prepoznaju prioriteti, zajednički interesi i teme, kao i potencijalni saveznici u težnji ka istinskom razvoju medijskog sektora. Mobilisanjem šire javnosti na ovaj način, ANEM će nastojati da efikasnije pomogne rešavanju važnih pitanja i daljoj reformi medijske regulative i prakse.

Sajt ANEM kampanje omogućiće lakšu komunikaciju i brže postizanje željenih efekata. U centralnom delu će sadržati sve potrebne informacije o najnovijoj kampanji koja se sprovodi, njenom cilju i važnosti, a omogućiće i da se na jednom mestu pročitaju vesti koje se odnose na pitanje koje je predmet trenutne inicijative. Formular za podržavanje kampanje će biti jednostavan i prilagođen potrebi da se na efikasan način kampanji pridruže svi zainteresovani koji žele da doprinesu njenom uspehu. Posetiocima će, takođe, biti omogućen pristup i svim ostalim ANEM kampanjama koje su u toku, ili su bile sprovedene. Komentari posetilaca i potpisnika peticije, služiće kao smernica za dalje aktivnosti.

Kroz međusobne promocije sličnih kampanja sa partnerskim organizacijama,  ANEM će nastojati da postigne veću povezanost i saradnju na ostvarenju zajedničkih ciljeva.                                                           

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs