Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Aktivnosti javnog zalaganja

14. 10. 2010

Izveštaj sa okruglog stola ANEMa “Izrada medijske strategije – Kakva nam medijska strategija zapravo treba?”

 

 

 

 

 

Okrugli sto pod nazivom „Izrada medijske strategije - Kakva nam medijska strategija zapravo treba?" održan je 14. oktobra 2010. u beogradskom Medija centru, u organizaciji ANEMa. Cilj skupa je bio da se javnost i sve zainteresovane strane upoznaju sa zajedničkim stavovima i zaključcima medijskih i novinarskih udruženja, ANEMa, NUNSa, UNSa, NDNVa i Lokal presa, o osnovnim principima Medijske strategije i predlozima ovih udruženja za rešavanje najvažnijih medijskih pitanja koja treba da budu obuhvaćena Strategijom. Istovremeno, skup je bio i javni poziv svim učesnicima da daju mišljenje o stavovima i predlozima ovih udruženja, kao i da svojim sugestijama doprinesu što boljem definisanju ovog važnog strateškog dokumenta. Skupu je prisustovalo preko 60 učesnika, među njima brojni predstavnici nadležnih državnih organa: ministarstava (Ministarstvo kulture, Ministarstvo finansija, Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo, Ministarstvo pravde, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstvo trgovine i usluga) i drugih državnih organa (Zavod za intelektualnu svojinu, Pokrajinski sekretarijat za informacije, Zaštitnik građana, Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije, Poverenik za informacije od javnog značaja); predstavnici regulatornih tela (RATEL, RRA), medijskih udruženja (ANEM, NUNS, UND, NDNV i Lokal pres), novinskih agencija (BETA, TANJUG, FONET), nevladinog sektora, akademske zajednice, međunarodnih organizacija i donatorske zajednice (IREX, Britanska  ambasada, Norwegian People's Aid, Civil Rights Defenders, Delegacija Evropske unije u Srbiji, OEBS, Medienhilfe, UNICEF) i medija.  

U prvom delu okruglog stola, predstavnici ANEMa,  NUNSa, UNSa, NDNVa i Lokal presa, ukratko su predstavili svoje stavove i zaključke koje su iznosili na seriji tematskih okruglih stolova posvećenih izradi Nacrta medijske strategije, koji su održani tokom septembra 2010. u Beogradu, u organizaciji Ministarstva kulture i Misije OEBSa, uz podršku Britanske ambasade i Delegacije EU u Srbiji. Učesnici skupa su dobili kompletan tekst svih zajedničkih stavova i zaključaka ovih medijskih i novinarskih udruženja.

U drugom delu okruglog stola, vođena je konstruktivna diskusija, tokom koje su se mogli čuti različiti stavovi i korisni predlozi za formulisanje buduće Medijske strategije.

Potpun izveštaj sa ANEMovog okruglog stola pogledajte ovde

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs