Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Aktivnosti javnog zalaganja

15. 12. 2010

Razgovori o Medijskoj strategiji sa šefom misije OEBSa i šefom Delegacije EU u Srbiji

Delegacija Evropske unije i Misija OEBSa u Srbiji su u dosadašnjem toku procesa izrade Medijske strategije pružile važnu podršku za donošenje ovog strateškog dokumenta. Delegacija EU u Srbiji je angažovala nezavisne stručnjake koji su izradili Medijsku studiju, kao osnov za razvoj nacionalne Medijske strategije, a OEBS je bio organizator pet okruglih stolova na kojima su tokom septembra 2010. godine međunarodni i domaći medijski stručnjaci davali svoje preporuke o sadržaju buduće Medijske strategije.

Imajući u vidu značaj Medijske strategije za dalji razvoj sektora, kao i aktivno zajedničko učešće ANEMa, NUNSa, UNSa, NDNVa i Lokal presa u javnim konsultacijama posvećenim izradi njenog Nacrta, šef Misije OEBSa, Nj.E. ambasador Dimitrios Kipreos, održao je sastanak sa predstavnicima ovih udruženja 07.12.10, a šef  Delegacije EU, Nj.E. ambasador Vensan Dežer, 08.12.10.

Na sastancima su učestvovali čelni ljudi ovih 5 medijskih i novinarskih udruženja, koji su ambasadore upoznali sa svojim dosadašnjim aktivnostima u postupku izrade Medijske strategije, principima za koje se zalažu da budu osnov Medijske strategije i očekivanjima u vezi sa budućom Strategijom, najavljujući svoje aktivno učešće u daljem procesu. Tokom oba sastanka, predstavnici medijskih udruženja izrazili su zabrinutost zbog zastoja u izradi Medijske strategije i istakli neophodnost da se ceo proces vodi na transparentan način uz aktivno uključivanje svih zainteresovanih strana.

Na oba sastanka je konstatovano da je saradnja ovih medijskih i novinarskih udruženja u procesu donošenja Medijske strategije veoma značajna. Nakon sastanka, OEBS je izdao saopštenje u kome je pozvao na pravovremen i transparentan dijalog o Medijskoj strategiji Srbije i istakao važnost učešća medijskih i novinarskih udruženja u strateškim reformama medijskog sektora u Srbiji. 

Saopštenje OEBSa možete pogledati ovde.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs