Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Aktivnosti javnog zalaganja

15. 12. 2010

Izveštaj sa ANEMovog okruglog stola "Nacrt novog Zakona o oglašavanju"

Ministarstvo trgovine i usluga je nedavno objavilo svoj Nacrt novog Zakona o oglašavanju, o kome javna rasprava traje do 24. decembra 2010. Smatrajući da je Zakon o oglašavanju veoma važan za medijski sektor, ANEM je organizovao okrugli sto posvećen ovoj temi u beogradskom Medija centru, 15. decembra 2010. godine, želeći da na taj način doprinese boljoj informisanosti i što većem učešću kolega i partnera iz medijskog sektora, kao i ostalih zainteresovanih strana, u javnoj raspravi o Nacrtu ovog zakona. Na skupu je prisustvovalo oko 50 predstavnika nadležnih organa (Ministarstvo trgovine i usluga, RRA), medijskih asocijacija (ANEM, NUNS, UNS, Asocijacija medija), marketinških agencija (Mccan Erickson, Alma Quatro, A-media), medija (Prva TV, RTS, RTV, RTV Pink, RTV B92, Tanjug, Radio Kikinda, TV Čačak, Army Info Forum, Radio Paraćin,  City radio iz Niša, Radio 021 iz Novog Sada, RTV Kraljevo, TV Smederevo, Radio Požega, Bugarski nacionalni radio, Časopis Taboo, Blic, Danas), akademske zajednice i međunarodnih organizacija i donatorske zajednice (USAID, IREX, Norwegian People's Aid-SEE, Savet Evrope, OEBS, Delegacija EU). Među prisutnima je bila i predstavnica Ministarstva trgovine i usluga koja je radila na izradi Nacrta zakona (Vera Despotović, savetnik) i nekoliko članova radne grupe za izradu radne verzije Zakona o oglašavanju.

U uvodnom delu okruglog stola, prisutnima su se obratili Saša Mirković, predsednik ANEMa, Jasna Milanović, koordinator ANEMa i Slobodan Kremenjak, ANEMov pravni zastupnik. U aktivnoj diskusiji, koja je usledila, mogla su se čuti različita mišljenja, primedbe i sugestije na Nacrt Zakona o oglašavanju.  

Detaljan Izveštaj sa ANEMovog okruglog stola pogledajte ovde

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs