Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Aktivnosti javnog zalaganja

15. 07. 2011

Prilog Nacrtu medijske strategije

Pet medijskih i novinarskih udruženja (ANEM, NUNS, UNS, NDNV i Lokal pres) koji čine medijsku koaliciju okupljenu oko zajedničkih zalaganja za unapređenje medijske scene Srbije kroz usvajanje kvalitetne Medijske strategije, aktivno su učestvovala u javnoj raspravi o Nacrtu strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji do 2016. godine, koja je trajala od 8. juna do 15. jula 2011.

U okviru javne rasprave, udruženja su, pored aktivnog učešća na okruglim stolovima koje je organizovalo Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva, pripremila i svoje zajedničke pisane predloge i sugestije na Nacrt medijske strategije i dostavila ih Ministarstvu 15. jula 2011.

U dopisu koji sadrži predloge i sugestije na Nacrt, ponovljen je stav medijske koalicije da tekst Nacrta strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji predstavlja ozbiljan iskorak u pravcu uređenja medijskog prostora i unapređenja standarda slobode izražavanja.

U ovom Prilogu, udruženja su podsetila na svoje zajedničke stavove i argumente o tome šta bi trebalo da budu zadaci i postulati medijske strategije na kojima insistiraju od samog otpočinjanja procesa rada na ovom dokumentu. Pored toga, uvažavajući primedbe koje su se čule u javnoj raspravi, udruženja su dala i dodatne argumente za pojedina rešenja u Nacrtu medijske strategije koja su bila osporavana od nekih učesnika u javnoj raspravi, ali i dodatne sugestije za poboljšanje teksta Nacrta medijske strategije.

Udruženja će nastaviti da se zalažu da se osnovni principi i rešenja sadržana u Nacrtu nađu i u konačnom tekstu Strategije koji će usvojiti Vlada.

U prilogu ispod,  možete pogledati predloge i sugestije na Nacrt Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji do 2016, koje su udruženja poslala Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva.

Ova aktivnost realizovana je uz finansijsku pomoć Fonda za otvoreno društvo, Srbija (FOD)

 

Prilog Nacrtu medijske strategije

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs