Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Saopštenja

20. 10. 2009

ANEM TRAŽI DA SE HITNO OMOGUĆI NASTAVAK RADA RADIJA „KONTAKT PLUS” IZ KOSOVSKE MITROVICE

Beograd, 20.10.2009. - Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) najoštrije protestuje povodom onemogućavanja rada radija "Kontakt plus", članice ANEM-a iz Kosovske Mitrovice.

Samovlasnim postupkom uprave Trepče, koja je juče, 19.10.09., uz pomoć obezbeđenja sprečila ulazak novinara radija "Kontakt plus" u prostorije redakcije u severnoj Kosovskoj Mitrovici, praktično je onemogućen rad najslušanije radio stanice koja emituje program na srpskom jeziku na Kosovu i Metohiji. Emitovanje programa ni danas nije nastavljeno.

ANEM je upoznat sa činjenicom da je Radio "Kontakt plus" u zakašnjenju sa plaćanjem zakupa za prostor koji po osnovu ugovora zaključenog sa Trepčom koristi, ali zaključeni ugovor ni na koji način ne ovlašćuje Trepču da samovlasno ograničava kretanje novinara i na taj način sprečava emitovanje programa.

ANEM poziva nadležne da omoguće nesmetan rad redakcije Radija "Kontakt plus", koji je od izuzetnog značaja za informisanje srpske zajednice na Kosovu i Metohiji, i da utiču na rešavanje pitanja dugovanja Radija "Kontakt plus" na način koji je u skladu sa potpisanim ugovorima i važećim propisima, a bez samovlasnog ometanja novinara i članova redakcije ovog medija u vršenju svog posla.

ANEM izražava posebnu zabrinutost povodom informacija kojima raspolaže, a koje ukazuju da Trepča svoj prostor i inače izdaje na korišćenje Radiju "Kontakt plus" pod diskriminatorskim uslovima u odnosu na druge medije.

ANEM izražava punu solidarnost sa zaposlenima u Radiju "Kontakt plus" i poziva sve koji su u mogućnosti, da pomognu da se Radiju "Kontakt plus" omogući nesmetani rad.

Predsednik ANEM-a, Saša Mirković

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs