Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Saopštenja

12. 06. 2011

Saopštenje NUNS-a, UNS-a, ANEM-a,NDNV-a i Lokal pressa povodom početka javne rasprave o Nacrtu medijske strategije

Nezavisno udruženje novinara Srbije, Udruženje novinara Srbije, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Poslovno udruženje Lokal press, pozdravljaju početak javne rasprave o Nacrtu strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji.

Nacrt koji je osnov za javnu raspravu, u tekstu u kome ga je radna grupa predala Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva, predstavlja ozbiljan iskorak u pravcu uređenja medijskog prostora i unapređenja standarda slobode izražavanja, a u njemu sadržana rešenja nude neophodan otklon od stanja kakvo imamo na medijskoj sceni i koje svi doživljavamo kao pogubno i neodrživo.

Udruženja pozivaju članstvo da učestvuje na zakazanim okruglim stolovima u Kragujevcu, Novom Pazaru, Novom Sadu, Nišu i Beogradu i da svoj doprinos definisanju ciljeva nove medijske politike Srbije i mehanizama njihovog ostvarivanja.

Pet udruženja će nastaviti da usaglašavaju svoje aktivnosti i zajednički nastup po pitanjima od značaja za usvajanje Medijske strategije, kako bi se obezbedila njena principijelnost, održivost i primenljivost, u najboljem interesu i medijskih profesionalaca i javnosti.

Udruženja zahtevaju od Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva da, u interesu javnosti i pune obaveštenosti svih zainteresovanih o toku i sadržaju javne rasprave, objavi sve primljene pisane primedbe, predloge i sugestije učesnika u raspravi, kao i tonske snimke, odnosno zapisnike, sa svih okruglih stolova.

Podsećamo da se prva rasprava održava u ponedeljak 13. juna u Kragujevcu, pa 20. juna u Novom Pazaru, 23. u Novom Sadu, 24. u Nišu i 27. u Beogradu.

U Beogradu, 12. juna 2011. godine

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs