08. 11. 2005

ZBOG NOVINARSKOG RADA UNIŠTEN AUTOMOBIL?

Ljiljana Danilović u subotu uveče svratila je u svoju kancelariju u centru Kuršumlije, a kada je izašla, nakon pet minuta, njenog automobila više nije bilo ispred zgrade. Ljiljana Danilović je odmah pozvala policiju, a automobil je pronašla sama pola sata kasnije. Vozilo je bilo odgurano do slepe ulice 150 metara od kancelarije i gotovo uništeno. Postoje razlozi za sumnju da se u ovom slučaju ne radi o prostom vandalizmu, već da je reč o zastrašivanju novinara Ljiljane Danilović, koja je i ranije zbog svog novinarskog rada bila izložena pretnjama.

ANEM podseća u današnjem saopštenju da – u skladu sa odredbama Zakona o javnom informisanju – niko ne sme da ograničava slobodu javnog informisanja, kao ni da vrši bilo kakav fizički ili drugi pritisak na javno glasilo i njegovo osoblje.

ANEM poziva novinarska i medijska udruženja da izraze svoju solidarnost sa svima koji su izloženi pretnjama zbog novinarskog rada.

Slobodan Stojšić, predsednik Upravnog odbora ANEM-a