Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

18. 02. 2011

Press Photo Srbija 2011

Asocijacija medijskih fotografa Srbije (AMFS), Centar za razvoj fotografije (CRF) i Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisali su 13. konkurs za izbor najbolje fotografije u domaćim medijima "Press Photo Srbija".

Pravo učešća imaju svi medijski fotografi, državljani Srbije, koji su fotografije snimili u Srbiji ili bilo gde u svetu. Biće izabrane najbolje fotografije ili foto-reportaže u kategorijama: Blic vest, Vest, Ličnosti u vestima, Portret, Sport, Svakodnevni život, Nauka, Umetnost, Priroda i Ilustracija.

Tokom proteklih 13 godina, "Press photo Srbija" se razvio u velik i veoma značajan projekat u oblasti fotografije. Projektom su obuhvaćeni konkurs za izbor najbolje medijske fotografije u domaćim medijima, štampanje kataloga i serija izložbi po gradovima Srbije, uz fotografske radionice i promotivna gostovanja u medijima.

Svečano proglašenje pobednika, uručivanje nagrada, kao i prva izložba tradicionalno se održavaju u galeriji "Artget" Kulturnog centra Beograda. Izložba se organizuje i u drugim gradovima Srbije, među kojima su: Niš, Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Čačak, Jagodina, Gornji Milanovac, Kragujevac, Vranje i Paraćin. Izložba je uvrštena u zvanične prateće programe filmskih festivala u Nišu i na Paliću.

Na prošlogodišnji konkurs pristiglo je više od 1.500 fotografija, a glavnu nagradu, u vrednosti od 1.000 evra, dobila je Sanja Knežević, autor fotografije „Par". Članovi prošlogodišnjeg žirija bili su: Branimir Karanović, Aleksandar Kelić, Zvezdan Mančić, Dalibor Danilović i Donald Weber iz prestižne foto-agencije Vll (seven).

Krajnji rok za prijave na konkurs je 1. mart 2011. godine

Informacije o uslovima učešća i formulari za prijavu

Kontakt za dodatne informacije
Zvezdan Mančić, Centar za razvoj fotografije
063 399 449

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs