Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

11. 03. 2011

Konkurs za najbolje medijske radove na temu nadgledanja trošenja javnih sredstava

UNDP Srbija objavio je konkurs za najbolje medijske  radove na temu nadgledanja trošenja javnih sredstava.

Na konkurs mogu da se prijave novinari do 35 godina, bez obzira na godine iskustva. Mogu se prijaviti medijski radovi koji su objavljeni ili emitovani u periodu od 1. juna 2010 - 30. juna 2011. u štampanim medijima (dnevna ili periodična štampa), elektronskim medijima (TV i radio stanice, nezavisne produkcije), od strane novinskih agencija ili online medija, koji su registrovani na teritoriji Srbije (isključujući Kosovo).

Jedan novinar može da prijavi samo jedan medijski rad (ili alternativno, tematsku seriju ako je material objavljivan na taj način). Novinari mogu sami da se prijave na konkurs ili da ih nominije novinarska medijska organizacija/asocijacija ili žiri.

Nagrada za pobednike konkursa je grupna studijska poseta zemlji sa naprednom medijskom i novinarskom tradicijom gde će pobednici imati priliku da se upoznaju sa radom renomiranih organizacija koje podržavaju medije kao i institucija koje neguju najviše profesionalne standarde i kvalitet istraživačkog novinarstva. Izbor pobednika vršiće žiri sastavljen od predstavnika UNDPa, NUNSa i UNSa uključujući novinare sa iskustvom u istraživačkom novinarskom radu na temu transparentnosti i nadgledanja trošenja javnih sredstava. Imena pet pobednika konkursa biće objavljena u septembru 2011.

Radovi se šalju u 5 identičnih kopija zajedno sa prijavnom formom, koji možete naći na sajtu UNDP Serbia, u okviru sekcije Work with us/Tenders, odnosno ovde.

Prijave se podnose do 30 juna 2011, na adresu:

UNDP

Journalism Contest: ‘Monitoring of Public Spending In Serbia'

Project "Strengthening Accountability Mechanisms in Public Finance"

Internacionalnih brigada 69, 11000 Beograd

Detaljne informacije u vezi sa ovim konkursom možete naći na sajtu UNDP Serbia, u okviru sekcije Work with us/Tenders, a za dodatna pitanja možete se obratiti Veliboru Popoviću, menadžeru programa (velibor.popovic@undp.org) ili Neveni Ršumović, koordinatorki projekta (nevena.rsumovic@undp.org).

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs