Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

16. 03. 2011

Konkurs za sufinansiranje projekata za unapređenje profesionalnih standarda javnog informisanja u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za informacije je raspisao konkurs za sufinansiranje projekata za unapređenje profesionalnih standarda javnog informisanja u Vojvodini. Ukupan iznos sredstava koji se raspodeljuje je 2.000.000,00 dinara. Pokrajinski sekretarijat za informacije sufinansira najviše do 80% vrednosti projekta.

Cilj konkursa je edukacija novinara i drugih medijskih stručnjaka. Sufinansiranje je namenjeno projektima za unapređenje profesionalnih standarda, što podrazumeva organizaciju seminara koji se bave edukacijom novinara i drugih medijskih stručnjaka, kao i organizaciju medijskih festivala. U obzir dolazi i mogućnost da Pokrajina organizuje neke seminare u saradnji s novinarskim udruženjima, opcija da se pomogne medijima koji budu želeli da prirede takav projekat, te i to da se pomogne individualnim novinarima kod troškova kotizacije za kvalitetne seminare u nekoj drugoj režiji.

Podnosioci prijave mogu podneti samo jedan predlog projekta. Prednost imaju projekti koji su dostupni većem broju korisnika.

Pravo podnošenja prijave na Konkurs imaju osnivači javnih glasila, profesionalna novinarska udruženja, katedre za medije pri fakultetima koji edukuju medijske stručnjake, novinarske škole, stručne agencije u oblasti informisanja koje imaju sedište u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini.

Konkurs je otvoren do 15. novembra 2011. godine, odnosno do utroška sredstava predviđenih za ovu namenu.

Dodatne informacije se mogu dobiti na telefon: 021 487 42 74.

Više informacija o ciljevima, predmetu, kriterijuma odabira, načinu prijave, pratećoj dokumentaciji možete naći u zvaničnom tekstu Konkursa, koji možete naći na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za informacije. Tu možete preuzeti i formular za prijavljivanje na konkurs.

Tekst konkursa možete preuzeti i preko sledećeg linka:

Konkurs za sufinansiranje projekata za unapređenje profesionalnih standarda

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs