Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

16. 03. 2011

Sufinansiranje projekata javnog informisanja u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za informacije je raspisao konkurs za sufinansiranje projekata javnog informisanja u Vojvodini. Ukupan iznos sredstava koji se raspodeljuje je 23.000.000 dinara. Pokrajinski sekretarijat za informacije sufinansira najviše do 75% vrednosti projekta.

Sufinansiranje je namenjeno projektima javnog informisanja, odnosno poboljšanju i proširenju postojećih programskih sadržaja u pisanim medijima, elektronskim medijima, kao i na internet portalima. Sredstva se odobravaju za sledeće namene: sufinansiranje proizvodnje novih i obnovljenih programskih sadržaja, afirmaciju multikulturalnosti, razvoj višejezičnosti i interkulturalizma u javnim glasilima značajnim za ostvarivanje javnog interesa građana Vojvodine, što podrazumeva uvođenje, poboljšanje ili proširenje programskih sadržaja u novinama ili elektronskim javnim glasilima na srpskom jeziku i na jezicima nacionalnih zajednica, koji se posebno odnose na ekonomsku, društvenu i kulturnu problematiku, manjinske društvene grupe, pitanja iz oblasti socijalne zaštite, društvene brige o deci, položaja mladih ili starijih građana, rodnu ravnopravnost, zaštitu životne sredine.

Pravo podnošenja prijave na konkurs imaju osnivači javnih glasila upisanih u Registar javnih glasila pri Agenciji za privredne registre, izdavači novina i osnivači javnih glasila upisanih u registar javnih glasila koji imaju dozvolu od RRA za emitovanje radijskog i televizijskog programa, uključujući i Internet stranice upisane u registar javnih glasila, i audio i video produkcije koje imaju potpisane ugovore o emitovanju sa emiterima koji imaju dozvolu RRA.

Podnosioci prijave mogu podneti samo jedan predlog projekta po javnom glasilu.

Konkurs je otvoren do 15. novembra 2011. godine, odnosno do utroška sredstava predviđenih za ovu namenu.

Dodatne informacije se mogu dobiti na telefon: 021 487 42 74.

Više informacija o ciljevima, predmetu, kriterijuma odabira, načinu prijave, pratećoj dokumentaciji možete naći u zvaničnom tekstu Konkursa, koji možete naći na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za informacije. Tu možete preuzeti i formular za prijavljivanje na konkurs.

Tekst konkursa možete preuzeti i preko sledećeg linka:

Sufinansiranje projekata javnog informisanja u Vojvodini

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs