Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

23. 03. 2011

Poziv za nominacije za Nagradu dr Erhard Busek – SEEMO za doprinos boljem razumevanju u južnoj, istočnoj i centralnoj Evropi

Medijska organizacija jugo-istočne Europe (SEEMO) iz Beča raspisala je poziv za nominacije za nagradu dr Erhard Busek - SEEMO za 2011. godinu za doprinos boljem razumevanju u južnoj, istočnoj i centralnoj Evropi.  Za ovu nagradu mogu da se nominuju novinari, urednici, medijski menadžeri, medijski eksperti, pisci ili treneri iz oblasti novinarstva, koji su doprineli promovisanju boljeg razumevanja u regionu i koji su radili u cilju okončanja problema manjina, etničkih podela, rasizma, ksenofobije, rodne diskriminacije, homofobije, i sl. Pobednik će dobiti novčanu nagradu u iznosu od 3000 EUR.

Nagradu sponzorišu dr Erhard Busek, bivši vice-kancelar Austrije, profesor Jean Monet, ad personam, predsednik Instituta za Dunavski region i centralnu Evropu, koordinator Inicijative za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SECI), biviši specijalni koordinator Pakta stabilnosti za jugoistočnu Evropu, i predsednik Evropskog foruma Alpbach.

Rok za apliciranje je 25 maj 2011, do kada aplikacije treba da stignu u kancelarije SEEMO.

Ukoliko želite da nominujete kandidata za dr Erhard Busek - SEEMO nagradu za 2011. godinu za bolje razumevanje u južnoj, istočnoj i centralnoj Evropi, pošaljite prijavu koja sadrži:

1. Prijavno pismo sa osnovnim detaljima o kandidatu i razlozima za nominovanje kandidata
2. CV kandidata
3. Dodatni materijal: listu kandidatovih zasluga, informacije o medijima koji su objavili ili emitovali rad kandidata; drugi relevantan materijal
4. Vaše kontakt informacije: ime, adresa, broj mobilnog telefona, telefona i faksa, e-mail
5. Kontakt informacije kandidata: ime, adresa, broj telefona i e-mail

Ukoliko želite da nominujete medijsku kuću, organizaciju ili instituciju, u prijavu treba uključiti informacije o osobi koja predstavlja tu kuću, odnosno organizaciju. Nagrada se dodeljuje samo pojedincu. Ukoliko vašu nominaciju podržava neka medija kuća ili organizacija, u prijavi treba poslati ime osobe za kontakt iz institucije koja podržava vašu nominaciju. Ukoliko vašu nominaciju podržavaju drugi pojedinci, u prijavu treba da se uključe i podaci o njima i kontakt informacije.

Materijal za apliciranje šalje se na adresu SEEMO kancelarije u Beču. TV prilozi treba da budu na DVD-u, audio prilozi na CD-u, a kandidati koji rade za štampane medije treba da prilože kopije novinskih radova. Ukoliko je moguće, video, audio i štampani materijali na lokalnom jeziku trebalo bi da imaju kratak prevod na engleski jezik. Materijal koji se šalje ne vraća se aplikantima, zbog čega se preporučuje da se pošalju kopije a ne originali.

Mogu da se nominuju kandidati koji dolaze iz ili rade na geografskom području na koje se odnosi rad SEEMO:  Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Kosovo, Albanija, Makedonija, Grčka,  Kipar, Mađarska, Slovačka, Češka, Poljskam Ukrajina, Belorusija, Moldavija, Rumunija, Bugarska i Turska.

Pobednike će odabrati međunarodni žiri koga čine uvaženi novinari i medijski eksperti. Članovi žirija ne mogu da se nominuju za nagradu. Takođe, kandidat ne može da se nominuje sam.

Nagradu će dodeliti dr Erhard Busek i Oliver Vujovic, generalni sekretar SEEMO, 28. oktobra 2011. u Beču.  

Nominacija i dodatni materijal šalju se na adresu:

SEEMO/IPI Busek Award 2011
Spiegelgasse 2/29
1010 Vienna, Austria
Tel: +43 1 513 39 40
Fax: +43 1 512 90 15
E-mail: info@seemo.org

Više informacija na sajtu SEEMO, ovde.

Dobitnici nagrade dr Erhard Busek - SEEMO za bolje razumevanje u jugo-istočnoj Evropi, tokom prethodnih godina bili su: Denis Latin (Hrvatska), autor TV emisije Latinica, 2002;  Kemal Kurspahić (Bosna i Hercegovina), bivši urednik sarajevskog dnevnog lista Oslobođenje, 2003; Brankica Petković (Slovenija), voditeljka Centra za medijsku politiku, Mirovni institut, Ljubljana, 2005; Danko Plevnik (Hrvatska), kolumnista splitskog dnevnog lista Slobodna Dalmacija, 2006; Milena Dimitrova (Bugarska), kolumnista sofijskog dnevnog lista Trud, (2007); Brankica Stanković (Srbija), autor TV serijala Insajder, u produkciji RTV B92, 2008; Boris Bergant (Slovenija), suosnivač Alpe Adria broadcasting projekta, bivši zamenik predsednika Evropske unije emitera (EBU) i bivši direktor RTV Slovenija; Omer Karabeg (poreklom iz Bosne i Herzegovine, trenutno radi u Češkoj), novinar Radija Slobodna Evropa, (RFE/RL), program na albanskom i južno-slovenskim jezicima, osnivač i urednik radio emisije Most, 2010.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs