Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

29. 06. 2011

Konkurs za medijski prilog o alternativnim gorivima

Centralno-evropski forum za razvoj (CEDEF) i Agencija za energetsku efikasnost Srbije raspisali su danas novinarski nagradni konkurs za najbolji medijski prilog na temu "Alternativna goriva u industriji".

Kako je navedeno u saopštenju CEDEFA, konkurs će biti otvoren do 26. septembra, a goriva o kojima je predvidjeno da se piše su automobilske i stare gume, komunalni otpad, otpadna ulja i slično.

"Cilj konkursa je unapredjenje informisanosti javnosti i privrede o ulozi alternativnih goriva u industriji, kao i o značaju i efektima upotrebe alternativnih goriva", navodi se u saopštenju, uz informaciju da je pokrovitelj konkursa kompanija Holcim.

Nagrada za najbolji prilog je putovanje u Brisel, tokom održavanja Evropske nedelje održive energije.

Žiri će razmatrati prijave na osnovu doprinosa podizanju svesti o značaju upotrebe alternativnih goriva, a neće zanemariti ni opšte novinarske kriterijume.

Pravo na učešće na konkursu imaju svi novinari i novinarke koji su objavili radove u medijima na teritoriji Srbije, svaki novinar ima pravo da dostavi maksimum tri priloga, a u izbor ulaze novinarske forme: izveštaj, intervju, članak, reportaža.

Nagrada se dodeljuje isključivo za rad objavljen ili emitovan od 21. juna do 26. septembra 2011. godine.

Prijavu na konkurs, koja se nalazi na internet prezentaciji www.cedeforum.org, može poslati redakcija ili pojedinac na adresu CEDEF-a, sa naznakom: Za konkurs, - Centralno-evropski forum za razvoj, Žorža Klemansoa 13, 11000 Beograd.

Predvidjena su četiri formata prijave - za štampu je potrebno dostaviti skeniran tekst ili isečak ili vord (Word) dokument, za internet - vord dokument sa linkom, za televiziju - DVD disk, a za radio CD u mp3 formatu.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs