Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

27. 01. 2012

Profesionalno usavršavanje u Americi za mlade novinare i medijske profesionalce

Američka ambasada u Beogradu i Međunarodni trening centar za medije objavljuju konkurs „Profesionalno usavršavanje u Americi za mlade novinare i medijske profesionalce".

Ambasada SAD u Beogradu i Međunarodni trening centar za medije objavljuju konkurs za stipendiranje jednogodišnjeg programa profesionalnog usavršavanja u Americi u 2012.- 2013. godini - 2012-2013 Professional Development Year Scholarship Program.

Program je namenjen za ukupno četiri (4) mlada novinara i medijska profesionalca iz Srbije, na početku karijere, koji će dobiti priliku da provedu godinu dana na jednom od univerziteta u Americi usavršavajući se u oblasti novinarstva ili masovnih medija/komunikacija. Stipendisti će imati priliku da steknu znanja o istorijatu i tehnikama novinarstva u Americi pohađajući kurseve univerziteta kroz predavanja, praktične vežbe, posete lokalnim medijima, u potpuno autentičnom lokalnom američkom okruženju. Do sada je u programu učestvovalo nekoliko obrazovnih institucija iz Amerike, kao na primer univerziteti u Oklahomi i Tenesiju, državni univerziteti u Kentu i u Arizoni, itd.

Ambasada je obezbedila sredstva koja pokrivaju troškove od 24,500 do 26,000 dolara po učesniku. Stipendija uključuje povratnu avio kartu, mesečnu nadoknadu, troškove školarine i zdravstvenog osiguranja. Neophodno je da stipendisti odlično razumeju i govore engleski jezik kako bi u potpunosti učestvovali u nastavnom programu. Selekcija kandidata izvršiće se na osnovu njihovih kvalifikacija i odluke univerziteta. Ne postoji mogućnost da članovi porodice putuju sa odabranim kandidatima u SAD.

Popunjene priložene formulare poslati isključivo e-mailom do 17. februara 2012. na usembelgradepress@state.gov (Subject line: "Application: PDY 2012-2013" - ime i prezime podnosioca)

Formular za prijavu i formular za preporuku možete preuzeti ovde.

Formular za prijavu
Formular za preporuku

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs