Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

08. 09. 2008

MINISTARSTVO KULTURE REPUBLIKE SRBIJE OBJAVLJUJE KONKURS ZA FINASIRANJE PROJEKATA/PROGRAMA U OBLASTI JAVNOG INFORMISANJA

Beograd, 08.09.2008. (Ministrastvo kulture) - Sektor za medije Ministrastva kulture na osnovu člana 21. Zakona o ministarstvima (»Službeni glasnik RS«, br. 65/08) i Zakona o budžetu Republike Srbije za 2008. godinu (“Službeni glasnik RS”,broj 123/2007) raspisuje konkurs za sufinansiranje projekata/programa u oblasti javnog informisanja.

Predmet konkursa je sufinansiranje proizvodnje programskih sadržaja javnih glasila u Srbiji značajnih za ostvarivanje javnog interesa.

Cilj konkursa je: razvoj pluralizma i raznovrsnosti medija, ostvarivanje prava građana na javno informisanje i obaveštenost, očuvanje srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta i jezika, unapređenje kulturnog stvaralaštva na području medija i razvoj obrazovanja i nauke.

Kriterijumi za ocenjivanje projekata su: značaj projekta za ostvarivanje prava na javno informisanje i razvoj istraživačkog novinarstva, kvalitet, originalnost i aktuelnost autorskog pristupa, značaj projekta za razvoj srpske kulture i jezika, značaj projekta za razvoj regiona ili opštine, stvaranje uslova za radno angažovanje odnosno zapošljavanje visokoobrazovanih novinara i drugih medijskih stručnjaka.

Pravo učešća na konkursu imaju osnivači/izdavači lokalnih i regionalnih javnih glasila i pravna i fizička lica registrovana za produkciju televizijskog i radijskog programa

Predloženi projekat se mora realizovati preko javnog glasila.

Svaki predlagač može konkurisati sa najviše 2 (dva) projekta.

Predlagači čiji su projekti dobili sredstva na prvom delu raspisa, u junu 2008. godine, po Odluci : br. 451-04-793/2008-10 od 25.06.2008. godine, ne mogu učestvovati na ovom konkursu.

U budžetu Ministarstva kulture je za namenu ovog konkursa opredeljeno 20.250.000,00 dinara Ministarstvo kulture RS sufinansira projekte najviše do 80% vrednosti projekta.

Predlagači ne smeju konkurisati sa istim projektom kojim su već učestvovali na konkursu Ministarstva kulture.

Konkursna komisija će razmatrati pristigle projekte i utvrditi predlog za sufinansiranje projekata. Konačnu odluku o dodeli sredstava donosi ministar. Rezultati konkursa biće objavljeni na internet stranici Ministarstva kulture.

Dodeljena budžetska sredstva moraju biti utrošena do maja 2009. godine.

Konkurs je otvoren do 30.09. 2008. godine.

Neblagovremene prijave i nepotpuna dokumentacija neće biti uzeti u razmatranje.

Prijave na konkurs, uz prateću dokumentaciju, podnose se na formularima koji se mogu dobiti u Ministarstvu kulture ili naći na sajtu.

Prijave se podnose u 5 primeraka na adresu: Ministarstvo kulture, 11000 Beograd, Vlajkovićeva 3, sa naznakom za Konkurs u oblasti informisanja.

Dodatne informacije se mogu dobiti na telefon 011/3398-899.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs