Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

20. 10. 2009

VITEZOVIĆ I PEKOVIĆ KANDIDATI ZA RRA

Beograd, 20.10.2009. (Politika) - Odbor za kulturu i informisanje Narodne skupštine Srbije odlučio je juče da kandidati za članove Republičke radiodifuzne agencije iz nevladinog sektora budu pesnik Milovan Vitezović i Goran Peković, profesor Fakulteta dramskih umetnosti. Ko će od njih dvojice biti izabran, odlučiće poslanici na prvoj narednoj sednici parlamenta.

Nevladine organizacije trebalo je da utvrde listu od dva kandidata, ali one nisu uspele da se dogovore, pa je u parlament stiglo šest kandidatura. Vesna Marjanović, predsednik odbora, izrazila je žaljenje što NVO nisu uspele da se dogovore o tome i što odbor mora da svede listu na dva kandidata. Članovi odbora glasali su javno, a svako je imao pravo da glasa za dva kandidata. Milovan Vitezović, kandidat Kulturno-prosvetne zajednice Beograda, i Goran Peković, koga je kandidovalo Međunarodno udruženje propagandista, dobili su najviše glasova. Od ostala četiri kandidata dva nisu dobila nijedan glas. Parlament na sednici koja je u toku treba da izabere jednog od dva kandidata za članove RRA iz redova novinara. Kandidati su Gordana Suša (NUNS) i Milan Bečejić (UNS). Odbor je juče odlučio i da od poslanika za članove Programskog odbora RTS-a predloži: Dragoljuba Mićunovića (DS), Željka Ivanjija (G17 plus), Branka Ružića (SPS), Ivana Andrića (LDP), Esada Džudževića (PKM), Zorana Šamija (DSS) i Branimira Đokića (SRS).

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs