Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

27. 10. 2009

SOCIJALISTI PROTIV SUŠE

Beograd, 27.10.2009. (Danas) - Gordana Suša i Milan Bečejić juče nisu izabrani za članove Saveta Republičke radiodifuzne agencije iz redova novinara, jer nisu dobili potrebnu većinu glasova poslanika Skupštine Srbije. Za izbor članova Saveta RRA bilo je potrebno da glasa 126 poslanika, a Suša je dobila 120 glasova. Sedam poslanika SPS-a, PUPS-a i Jedinstvene Srbije nisu glasali za njen izbor, a poslanici LDP-a, koji su ranije najavili da će podržati Sušu, kao kandidatkinju Nezavisnog udruženja novinara, nisu bili u skupštinskoj sali u vreme glasanja. Za Milana Bečejića, kandidata Udruženja novinara Srbije, glasao je samo jedan poslanik, dok su 124 bila protiv.

Pošto nijedan kandidat za člana Saveta RRA nije dobio potrebnu većinu glasova, sada će morati da se ponovi celokupna procedura kandidovanja, kao što je to učinjeno s kandidatima za člana Saveta RRA iz redova nevladinih organizacija.
Niko iz SPS-a juče nije želeo novinarima da objašnjava zbog čega su bili uzdržani pri glasanju o kandidatima za člana RRA. Predsednik JS Dragan Marković Palma objasnio je da je postupio u skladu s preporukom šefa poslaničke grupe Branka Ružića da se ne glasa za Sušu.

Po završetku glasanja o više tačaka dnevnog reda, poslanici su počeli novu sednicu na čijem dnevnom redu je više od 50 tačaka, među kojima su Predlog zakona o maksimalnom broju zaposlenih u državnoj administraciji i Predlog zakona o smanjenju zaposlenih u lokalnoj samoupravi, koji je u skupštinsku proceduru stigao po hitnom postupku i u poslednjem trenutku. Tim aktom predviđeno je da se broj stalno zaposlenih činovnika u opštinskim administracijama smanji za 15 odsto.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs