Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

12. 06. 2010

ISPAO SABOR TRUBAČA U GUČI

Republička radiodifuzna agencija utvrdila listu događaja od nacionalnog interesa

Beograd, 12.06.2010. (Danas) - Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) doneo je odluku o utvrđivanju liste događaja od nacionalnog interesa za građane u Srbiji za 2010, na kojoj se nalazi oko 60 kulturnih i sportskih događaja.

Među događajima iz kulture, kojih je skoro 30, na listi se nalaze i Nišvil, Bitef, Oktobarski salon, Gitar art festival, Edžit, Fest, Kustendorf, Svetski dan slobode medija i drugi. Sportskih događaja značajnih za javnost Srbije ima više od 30, a reč je o Olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima u fudbalu, košarci, vaterpolu, odbojci, rukometu, atletici, plivanju. Takođe, na listi se nalaze i teniski događaji - Dejvis i Fed kup i sva četiri gren slem turnira, kao i drugi sportski događaji iz različitih disciplina.

Kako se navodi, isključivo pravo prenosa događaja sa ove liste može imati samo emiter čija zona opsluživanja obuhvata celokupno područje Srbije.

U RRA objašnjavaju za Danas da emiter koji ima pravo prenosa određenih događaja od nacionalnog interesa mora da omogući i drugim stanicama da emituju kratke izveštaje sa istih u trajanju od do 90 sekundi.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs