Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

16. 06. 2010

KASA DOSTUPNIJA

Preporuke za podelu novca lokalnim medijima

Beograd, 16.06.2010. (Večernje Novosti) - Finansiranje lokalnih medija iz budžeta gradova i opština često je netransparentno, ponegde se sredstva raspodeljuju prema neprofesionalnim kriterijumima, a u pojedinim opštinama je i ukinuto. Ovo je zajednički stav predstavnika Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Asocijacije nezavisnih elektronskih medija i Lokal presa.

Oni će, dogovoreno je na jučerašnjem okruglom stolu u Medija centru, napisati zajedničku preporuku o raspodeli sredstava medijima i poslati je lokalnim samoupravama. Njihovu inicijativu podržavali su ministri za kulturu i državnu upravu i lokalnu samoupravu Nebojša Bradić i Milan Marković, kao i predstavnici Stalne konferencije gradova i opština.

Ministar Bradić najavio je da će studija koja sadrži analizu medijske scene u Srbiji i koja predstavlja osnovu za donošenje strategije biti predstavljena sledeće nedelje. On je rekao i da bi medijska strategija trebalo da bude završena do jeseni.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs