Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

01. 07. 2010

TIJANIĆ PONOVO DIREKTOR RTS-A

Naredne četiri godine biće paklene, računam na podršku pametnijeg dela gledališta, kaže Aleksandar Tijanić

Beograd, 01.07.2010. (Politika) - Sa sedam glasova „za" i dva „protiv" Upravni odbor RDU Radio-televizije Srbije doneo je juče odluku da Aleksandar Tijanić ostane na čelu RTS-a i u naredne četiri godine. Kako je izjavio akademik Nikša Stipčević, predsednik UO RTS-a, sednici na kojoj se birao novi direktor javnog servisa prisustvovali su svi članovi UO, razmatrano je svih 15 kandidata i njihovi programi, a program koji je predložio dosadašnji direktor bio je „najubedljiviji i najrazuđeniji".

Na pitanje „Politike" kakav je pobednički program rada i razvoja RTS-a u naredne četiri godine, Tijanić je odgovorio:

- Biće ovo četiri paklene godine i za RTS i za novog direktora RTS-a. Kao što sam najavio, u srpskom gledalištu su se zbile dramatične promene. Cela medijska situacija svedena je na izbor srpskog gledateljstva - „Farma" ili RTS. Meni ta situacija odgovara. To je potpuno nova uloga za medijski javni servis, ali mislim da će situacija zahtevati i aktivnu podršku pametnijeg dela gledališta svom javnom servisu.

On se zahvalio na ubedljivoj podršci članovima Upravnog odbora, jer, kako je rekao, rezultat od sedam - dva u glasanju pokazuje da je UO podržao njegov način upravljanja i rezultate tokom šest godina i da se kandidovao jer nije smeo da dopusti da propadne ono što je radio tolike godine.

Mandat generalnog direktora traje četiri godine, a jedno lice može biti imenovano na tu funkciju najviše dva puta uzastopno.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs