Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

02. 07. 2010

VAC U „NOVOSTIMA”, VUKOTIĆU NOVI MANDAT

Beograd, 02.07.2010. (Politika) - Na jučerašnjoj skupštini akcionara „Večernjih novosti" Manojlu Vukotiću, generalnom direktoru i glavnom i odgovornom uredniku tog dnevnog lista, ugovor je produžen na još četiri godine, a zadržan je i stari sastav Upravnog odbora. Za to su glasali predstavnici akcionara, među kojima je bio i Relja Zdravković, novi predstavnik društva „Ardos", koje se sada nalazi u vlasništvu VAC-a. Tako je učešćem na skupštini akcionara, ovoj medijskoj grupaciji i formalno potvrđeno pruzimanje 24,98 odsto akcija „Večernjih novosti". U saopštenju koje je VAC uputio medijima objašnjeno je da im je na taj način „dozvoljeno da u potpunosti ostvare svoje pravo glasa".

- „Novosti" su moja večita inspiracija, svakodnevni izazov i kruna novinarske karijere, koja će se tu i okončati. Nastaviću sa novim entuzijazmom ne da očuvam, i u ovim teškim vremenima, nego i unapredim ovu veliku medijsku kuću - rekao je Vukotić posle potpisivanja ugovora sa Upravnim odborom kompanije.

Podsećanja radi, većinski paket akcija ovog dnevnog lista imaju firme „Ardos", „Karamat" i „Trimaks" registrovane u Austriji i na Kipru. Sva tri preduzeća bila su u vlasništvu Milana Beka, dok VAC nije objavio da je preuzeo kompaniju „Ardos". Tada su se oglasili tadašnji zastupnici ove firme tvrdnjom kako je to urađeno na nezakonit način.

VAC je nedavno saopštio da napušta Srbiju zato što su opstruisani napori ovog izdavača da preuzme „Novosti" preko firmi biznismena Milana Beka. Taj poslovni potez, kupovina preko posrednika, povučen je pošto se antimonopolska komisija oglušila o zahteve VAC-a da se izjasni da li bi kupovina „Novosti" predstavljala monopol na tržištu štampe, jer ovaj nemački izdavač već ima vlasništvo u „Politici" i „Dnevniku".

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs