Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

03. 08. 2010

UHAPŠENI NAPADAČI NA PANČIĆA

Beograd, 03.08.2010. (B92) - Policija je saopštila da je, u saradnji sa BIA, uhapsila dvojicu mladića koji se sumnjiče za napad na novinara nedeljnika "Vreme" Teofila Pančića.

Uhapšenima Danilu Žuži (1991) i Milošu Mladenoviću (1992), određeno je zadržavanje do 48 sati. Tužilaštvo ih tereti za dela ugrožavanja sigurnosti i nasilničko ponašanje.

U izjavi za B92 Teofil Pančić kaže da je zadovoljan zbog brze intervencije policije kao i da nije iznenađen što napadači pripadaju ekstremističkim desničarskim organizacijama.

Napadači, inače pripadnici ekstremističkih desničarskih organizacija, 24. jula su pratili Pančića još od Zelenog venca, da bi ga metalnim šipkama napali u centru Zemuna. Kod njega je tada konstatovana kontuzija lobanje i povrede ruku.

Današnje hapšenje jedan je od retkih napada na novinare koji je policija rešila.

Teofil Pančić kaže da je zadovoljan reakcijom policije i navodi da nije iznenađen činjenicom da nasilnici dolaze iz ekstremnih desničarskih organizacija.

"Zbog napada na Teofila Pančića, Prvo osnovno javno tužilaštvo podnelo je zahtev za sprovođenje istrage i određivanje pritvora protiv Miloša Mladenovića i Danila Žuže iz Beograda, izjavio je šef kabineta republičkog javnog tužioca Vlada Đorđević.

Tužilaštvo tereti Mladenovića i Žužu da su izvršili kvalifikovani oblik krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti, kao i kvalifikovani oblik nasilničkog ponašanja, precizirao je Đorđević. On je napomenuo da Tužilaštvo predlaže i da se osumnjičenima odredi pritvor.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs