Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

31. 08. 2010

KUDA I KAKO DO BOLJIH MEDIJA

Strategija javnog informisanja u Vojvodini

Novi Sad, 31.08.2010. (Dnevnik) - U Skupštini AP Vojvodine održan je konstitutivni sastanak Radne grupe za izradu strategije javnog informisanja u Pokrajini, kojom rukovodi Ana Tomanova Makanova, potpredsednica Vlade AP Vojvodine i pokrajinska sekretarka za informacije. - "Nove nadležnosti i Statut AP Vojvodine podrazumevaju i izradu dela Strategije javnog informisanja koji se odnosi na našu Pokrajinu i to je naša obaveza" - istakla je Ana Tomanova Makanova. Kako je konstatovala, ovaj dokument treba da utvrdi osnovne smernice razvoja u medijskoj sferi i ide u prilog poboljšanju dosadašnje prakse u ovoj oblasti. Polazna ideja ovog razvojnog dokumenta u sferi vojvođanskih medija je i očuvanje javnog servisa Vojvodine.

Takođe, posebna pažnja biće posvećena i poštovanju stečenih prava, što ima posebnu važnost i u značajnoj meri doprinosi ostvarivanju prava nacionalnih zajednica na ovim prostorima. Studija će sadržati pravnu i ekonomsku analizu medijske scene, kao i preporuke bitne za izradu buduće Strategije razvoja medija u Republici Srbiji.

Na sastanku sa vojvođanskim stručnjacima u oblasti medija, formirane su ekpertske grupe i izabrani koordinatori i članovi koji će biti angažovani na izradi medijske studije za Vojvodinu. Posebne ekspertske grupe formirane su u oblasti štampanih medija, elektronskih medija, za digitalizaciju i ekonomsko-pravna pitanja.

U okviru ovih radnih grupa, ekperti će se posebno baviti i pitanjima informisanja na jezicima nacionalnih zajednica koje žive u Vojvodini, čiji će biti sastavni deo, naglasila je Ana Tomanova Makanova.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs