Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

22. 09. 2010

NAPADAČIMA NA PANČIĆA PO TRI MESECA

Beograd, 22.09.2010. (Danas) - Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je na po tri meseca zatvora Miloša Mladenovića i Danila Žužu zbog napada na novinara nedeljnika Vreme Teofila Pančića. Oni su osuđeni za krivično delo nasilničko ponašanje i njima je ukinut pritvor i zamenjen za meru zabrane napuštanja boravka. Sem toga, izrečena im je i mera zabrane prilaska oštećenom Pančiću na udaljenost bližu od 100 metara, rekla je portparolka suda Ivana Ramić.

Mladenović i Žuža su 24. jula uveče u Zemunu u autobusu na liniji 83, napali Pančića i udarali ga šipkom i rukama. Za krivično delo nasilničko ponašanje, za koje su osuđeni Mladenović i Žuža, zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora, ali su oni, kao mlađi punoletnici, i dosad neosuđivani, osuđeni na kaznu ispod zakonskog minimuma.

Tužilaštvo će uložiti žalbu na presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom su Mladenović i Žuža osuđeni na po tri meseca zatvora zbog napada na novinara Teofila Pančića, rečeno je u Republičkom tužilaštvu.

- Tužilaštvo će sigurno uložiti žalbu, jer nije zadovoljno visinom kazne koja je izrečena napadačima na Pančića. Tužilaštvo smatra da ovako izrečena kazna nije primerena težini krivičnog dela, jer je napadnut novinar i ne odražava, po našem stavu, duh zakona - rekao je portparol tog tužilaštva Tomo Zorić.

On je istakao da će Tužilaštvo nakon dobijanja pisanog otpravka presude moći da saopšti više detalja. Zorić je podsetio da su osumnjičeni bili u bekstvu do hapšenja, a nakon presude pušteni su na slobodu i da će Tužilaštvo podneti i žalbu na rešenje o ukidanju pritvora zbog opasnosti od bekstva.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs