Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

01. 10. 2010

SKUPŠTINA DA PRIZNA DUG OD TRI MILIONA EVRA

RTS najavio prekid prenosa sednica

Beograd, 01.10.2010. (Blic) - Sednica parlamenta na kojoj su premijer Srbije Mirko Cvetković i članovi njegovog kabineta juče odgovarali na pitanja poslanika prekinuta je posle četrdesetak minuta jer je prekinut televizijski prenos. Predsednica parlamenta obavestila je poslanike da je RTS prekinuo prenos sednica, a da je poslovnikom o radu Skupštine Srbije predviđeno da sednica ne može da se održava ukoliko nema direktnog prenosa.

RTS je juče obustavio prenos sednica na kojoj su ministri odgovarali na pitanja poslanika i zatražio od parlamenta i vlade „neku vrstu pisanog dokumenta" kojim priznaju dug od 3,3 miliona evra za prenos skupštinskih sednica, kao i garanciju da će ga platiti u određenom roku. Ako ovaj problem ne bude rešen u roku od sedam dana, direktor RTS Aleksandar Tijanić najavio je da bi RTS "mogao da prekine sa direktnim prenosima rada parlamenta".

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da je potrebno rešiti pitanje dugova Radio-televiziji Srbije za prenos skupštinskih sednica koja postoje još od 2005. godine. u dogovoru sa RTS-om.

Ona je podsetila da je sednicu na kojoj su ministri odgovarali na pitanja poslanika prekinula jer je obustavljen televizijski prenos i navela da, prema poslovniku Skupštine, sednice na kojima ministri odgovaraju na pitanja poslanika moraju biti direktno prenošene.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs