Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

08. 10. 2010

TELEVIZIJA PST IPAK PRVA

Odobrena promena naziva nekadašnjem Foksu

Beograd, 08.10.2010. (Danas) - Televiziji PST, odnosno nekadašnjem Foksu, Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) odobrio je ponovo promenu naziva, tako da je sada zvaničan naziv ove televizije ipak TV Prva, saznaje Danas.

Podsetimo, ova televizija je nedavno dobila upozorenje od RRA da nemaju odobrenje da se nazivaju Prva, kako su se predstavljali, nakon čega su morali da promene skraćenicu na svom logotipu u PST. Naime, kada je TV Foks promenio vlasničku strukturu, od RRA su zatražili i promenu naziva ove TV stanice u PST, što im je odobreno. Uz zahtev za promenu imena, ova televizija je dostavila i izgled logotipa na kojem je bila skraćenica PST.

Međutim, nakon medijske kampanje ova televizija je kao svoj pun naziv koristila "Prva srpska televizija", dok je skraćenica bila "Prva". S obzirom na to da PST nije korišćen, ova stanica se neadekvatno predstavljala, nakon čega je dobila upozorenje da mora da se naziva PST. Prema nezvaničnim informacijama, rukovodstvo ove televizije je prvo poslalo neformalno pismo RRA da im se ipak dozvoli da se nazivaju Prva, a potom su podneli i zvaničan zahtev. Nakon zvaničnog odobrenja za ponovnu promenu naziva, u logotipu televizije u uglu ekrana ponovo se navodi Prva.

Počeo sastanak EPRA u Beogradu

Sastanak Evropske platforme regulatornih tela (EPRA), čiji je domaćin Republička radiodifuzna agencija (RRA), počeo je juče u Sava centru u Beogradu i trajaće do 8. oktobra. Na dnevnom redu sastanka je tematika vezana za načine oglašavanja u elektronskim medijima, zatim digitalizaciju, kao i načine organizovanja javnog servisa u zemljama Evrope. EPRA ima 52 članice iz 47 zemalja Evrope.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs