Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

07. 12. 2010

Misija OEBS u Srbiji podržava dijalog o medijskoj strategiji

Beograd, 07.12.2010. (OEBS) -  Šef Misije OEBS, Ambasador Dimitrios Kipreos, pozvao je danas na pravovremen i transparentan dijalog o Medijskoj strategiji Srbije, nakon sastanka sa predsednicima pet najvećih udruženja u Srbiji.

Tokom sastanka, čelni ljudi medijskih udruženja izrazili su zabrinutost zbog zastoja u izradi Medijske strategije i istakli svoju želju da budu u potpunosti konsultovani u tom procesu.

"Misija OEBS ohrabruje javni dijalog tokom priprema Medijske strategije Srbije. "Važno je da se medijska reforma nastavi na transparentan način, da su novinarska udruženja uključena u taj proces od samog početka i da se njihov glas čuje", rekao je Kipreos.

"Transparentan i pravovremeni javni dijalog treba da bude temelj svakog procesa reforme medija. Tesna saradnja medijskih udruženja Srbije na ovom važnom zadatku je za svaku pohvalu."

Na sastanku su učestvovali predstavnici Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), Udruženja novinara Srbije (UNS), Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i Udruženja lokalnih nezavisnih medija (UO Local Press).

2010. godine, Misija OEBS je organizovala pet okruglih stolova na kojima su međunarodni i domaći medijski stručnjaci dali preporuke za strateški dokument o budućnosti medija u Srbiji Ministarstvu kulture, nadleženom za medije.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs