Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

11. 12. 2010

PINKU PRETI ODUZIMANJE DOZVOLE ZBOG FARME

Beograd, 11.12.2010. (Danas) - Republička radiodifuzna agencija (RRA) ponovo je skrenula pažnju televiziji Pink zbog rijaliti šou emisije "Farma", jer tokom programa učesnici konzumiraju alkohol i cigarete, kao i zbog toga što se emituju scene koje mogu biti štetne za razvoj maloletnih osoba. Kako Danas saznaje, sledeća opomena televiziji Pink mogla bi da dovede do oduzimanja dozvole za emitovanje programa do 30 dana.

Savet RRA je, naime, na poslednjoj sednici analizirao rezultate osmomesečnog nadzora programa, kojoj su prisustvovali i predstavnici komercijalnih emitera kako bi im bilo ukazano na sve nepravilnosti koje vrše.

Jedan od glavnih zaključaka, takođe, bio je i da Pink kao emiter celokupnog programa mora da ima sve elemente koje je prijavio kada je konkurisao za dozvolu za emitovanje. Naime, u programu ove televizije nema naučnih i obrazovnih emisija, za razliku od drugih emitera, pa su upozoreni od RRA da moraju da imaju "makar malo" programa ove vrste.

Kako nam je rečeno, zabeležen je i značajan broj prekršajnih prijava protiv emitera zbog nepoštovanja Zakona o oglašavanju, ali je generalno broj ovakvih prekršaja u opadanju. Utvrđeno je i da se prvi put desilo da jedan komercijalni emiter tokom meseca nije imao nijedan prekršaj po ovom pitanju, a reč je o TV Avali tokom septembra. Što se tiče obaveze emitera da najmanje 50 odsto programa emituju na srpskom jeziku na godišnjem nivou, TV Avala je zasad na granici, jer takvog programa ima tek nešto više od 48 odsto.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs