Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

04. 02. 2011

SEMINAR O RAZVOJU

Požarevac, 04.02.2011. (Danas) - U Požarevcu je održan jednodnevni seminar u organizaciji Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj - "UNDP-a Srbija".

Tema seminara je bila izrada informatora o radu državnog organa u skladu sa novim Uputstvom Poverenika za izradu i objavljivanje informatora o radu državnog organa, koje je stupilo na snagu krajem septembra prošle godine, a po kome svi državni organi moraju da urade svoje informatore o radu.

Seminar su vodili zamenica Poverenika, Stanojla Mandić, kao i Nemanja Nenadić, programski direktor "Transparentnosti Srbija", sa svojim saradnicima iz "UNDP-a Srbija".

Seminar je otvorio gradonačelnik Požarevca a prisustvovali su direktori gradskih javnih preduzeća, ustanova, fondova i fondacija, kao i predstavnici Gradske opštine Kostolac.

Ovo je bi treći seminar na tu temu u Srbiji, posle Beograda i Novog Sada i svojevrsno je priznanje Gradu Požarevcu na dobrom radu u ovoj oblasti poslednje dve godine.

Zamenica Poverenika Stanojla Mandić je na skupu javno pohvalila Grad Požarevac, zbog velikog pomaka u radu ovlašćenog lica Grada Požarevca za postupanje po zahtevima na slobodan pristup informacijama od javnog značaja u protekle dve godine.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs