Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

07. 02. 2011

RTS I B92 SE INTERESOVALI ZA USLOVE, ALI JOŠ NISU PODIGLI TENDERSKU DOKUMENTACIJU

Beograd, 07.02.2011. (Politika) - Ko će ubuduće prenositi sednice Narodne skupštine Srbije biće poznato sredinom marta, kaže Veljko Odalović, sekretar srpskog parlamenta. Prema njegovim rečima, svi zainteresovani za ovaj posao imali su mesec dana da to pokažu odazivanjem na javni poziv koji je upućen 14. januara, a završava se 14. februara, kada oni koji žele da prenose sednice treba da preuzmu tendersku dokumentaciju.

Odalović kaže da je bilo poziva: "Javljali su se, svi su se interesovali za uslove i RTS i B92, ali to je, dakle, bilo samo na nivou informisanja, videćemo. "Na pitanje da li ostaje pri stavu da uslov za dobijanje posla treba da bude da televizija ima nacionalnu frekvenciju i dobru pokrivenost cele teritorije Srbije, Odalović kaže: "Uslovi će tek biti propisani, ali mislim da bi tako trebalo da bude, jer je parlament najviše zakonodavno telo i treba omogućiti što većem broju građana da vide šta se tu događa". Ne može, ističe Odalović, jedna takva državna institucija da bude na lokalnoj frekvenciji, to ne bi bilo mudro.

S obzirom na to da će pitanje ko će ubuduće prenositi skupštinska zasedanja biti rešeno tek sredinom marta, a da je već najavljeno vanredno zasedanje parlamenta za drugu polovinu februara, pitali smo Odalovića, hoće li biti TV prenosa, a on kaže: "Hoće. To ćemo, sporazumno, rešiti sa RTS-om."

U skupštinskom budžetu planirano je 80 miliona dinara, ili oko 747.000 evra, za ovogodišnje troškove prenošenja skupštinskih zasedanja. Do sada je taj posao radio RTS besplatno, ali već nekoliko godina traju sporenja oko plaćanja, pa svake godine imamo "dramu" oko prenosa. Generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić ranije je kazao da Skupština duguje 3,3 miliona evra na ime prenosa, iz parlamenta su rekli da nije bilo nikakvog ugovora i da vlada treba da nađe rešenje... Taj dug, koliko je poznato, nije isplaćen.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs