Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

15. 02. 2011

PAPIRI ZA PRENOS

Beograd, 15.02.2011. (Večernje Novosti) - Televizije koje žele da uđu u trku za skupštinske prenose od danas mogu da preuzmu tendersku dokumentaciju. Sekretar parlamenta Veljko Odalović poziva televizije da se prijave i objašnjava da je jedan od uslova da imaju nacionalnu frekvenciju. Rok za izbor pobednika je 22 dana.

Dosad je slika iz parlamenta emitovana na RTS, ali je direktor Aleksandar Tijanić već poručio da se Javni servis neće prijaviti, jer nisu dobili 3,3 miliona evra koliko su ih, kako tvrdi, koštali prenosi. Za tender se interesovala i B 92, ali za svoj Info kanal koji nema nacionalnu frekvenciju. U skupštinskoj kasi za prenose je izdvojeno 80 miliona dinara. Sa emiterom koji pobedi biće potpisan ugovor na godinu dana.

Inače, Skupština može da donese posebno tumačenje Zakona o RRA kojim bi prenosi bili obavezni. To znači da bi RTS morao da šalje sliku iz parlamenta. Ovaj scenario važiće ako se niko ne prijavi na konkurs.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs