Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

16. 02. 2011

"Zaštitićemo novinare Insajdera"

Beograd, 16.02.2011. (B92) - Ivica Dačić kaže da će MUP zaštititi novinare "Insajdera", kao što je to činio i ranije prilikom pretnji ličnostima iz medija, od kada je on postao ministar.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da je nedopustivo da bilo ko ikome preti u Srbiji.

Policija će istražiti sve o oblepljivanju plakata po Lazarevcu zbog emitovanja serijala "Insajder" o zloupotrebama u Rudarskom basenu Kolubara.

Upitan da komentariše lepljenje plakata po Lazarevcu, kao i pretnje koje dobijaju autori emisije "Insajder", Dačić je rekao da po njegovim saznanjima policija nema informacija o tome ko stoji iza tih plakata, ali da će sve istražiti.

On je podsetio da je, od kada je postao ministar unutrašnjih poslova, imao više razgovora o zaštiti novinara sa staleškim novinarskim udruženjima.

Emisija "Insajder" na B92 se u serijalu o zloupotrebama u basenu Kolubara bavi istraživanjem načina poslovanja tog dela EPS-a, a objavila je i da se novinarima te emisije preti putem plakata.

Plakati s pretnjama upućenim zaposlenima u kući B92 i autorima emisije "Insajder" pojavili su se u Lazarevcu pre dve nedelje.

Dačić je prethodno prisustvovao obeležavanju devet decenija policijskog školstva na Kriminalističkoj policijskoj akademiji u Zemunu.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs