Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

17. 02. 2011

SEEMO izražava zabrinutost zbog pretnji upućenih glavnom uredniku i autorima serijala „Insajder“

Beč, 17.02.2011. (SEEMO) - Organizacija za medije jugoistočne Evrope SEEMO saopštila je danas da je zabrinuta zbog kontinuiranih pretnji upućenih novinarima istraživačkog serijala "Insajder" koji prozvodi i emituje RTV B92.

Najnovije pretnje su se pojavile u Lazarevcu nakon emitovanja trećeg serijala "Insajder" koji se bavio navodnim zloupotrebama u javnom preduzeću Kolubara. U protekle tri nedelje nakon emitovanja serijala uvredljivi posteri protiv B92 su se pojavili u Lazarevcu.

15 februara postere su zamenile umrlice koje su objavile iznenadnu smrt B92 zbog duge i teške antisrpske bolesti. Imena glavnog i odgovornog urednika Verana Matića i celog Insajderovog tima su se pojavila na kraju teksta umrlice. Neki plakati su bili zalepljeni čak i u blizini policijske stanice. Do sada počinioci nisu pronađeni, a pravni zastupnici B92 veruju da su umrlice pretnja i potencijalnim svedocima koji bi mogli da svedoče o finansijskim zloupotrebama u Kolubari.

SEEMO podseća da je Brankici Stanković autorki serijala Insajder nakon emitovanja serijala o navijačima dodeljena policijska zaštita.

Oliver Vujović, generalni sekretar organizacije SEEMO je pozvao vlasti da pronađu počinioce i da osiguraju poštovanje slobode izražavanja koja je garantovana Ustavom.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs