Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

08. 03. 2011

KO HOĆE NE MOŽE

Beograd, 08.03.2011. (Večernje Novosti) - Nijedna televizija nije se još prijavila za prenos skupštinskih zasedanja. Televizija B92 jedina je zasad preuzela tendersku dokumentaciju. Rok za prijavljivanje zainteresovanih medijskih kuća ističe 14. marta, a iz RTS i dalje nisu ni uzeli potrebna dokumenta.

Aleksandar Tijanić, prvi čovek RTS, tvrdi da sa Skuštinom neće sklapati nove poslove dok mu ne budu isplaćeni dugovi za stare, a procenio ih je na 3,3 miliona evra. Za prenose u ovoj godini, parlament je izdvojio 747.000 evra.

To što je "B92" preuzela dokumentaciju, ne znači i da će da se prijavi na konkurs. Jer, oni su zainteresovani za prenose na svom info kanalu, a uslovi konkursa kažu da televizija na kojoj se emituju poslaničke rasprave mora da ima nacionalnu frekvenciju. Veran Matić, glavni urednik B 92, nezadovoljan je uslovima i smatra da je RTS favorizovan.

- Tender je pisan tako da insistira i na radio i na TV prenosu, pri čemu pokrivanje mora da bude nacionalno i zemaljsko, a jedine dve medijske kuće koje to imaju su RTS i B92 - kaže za "Novosti" Veran Matić. - S obzirom da imamo samo po jedan ovakav kanal, značilo bi da moramo u potpunosti da žrtvujemo svoj program i posvetimo se skupštini. RTS, opet, ima dva TV i tri radijska programa, pa im je lakše da žrtvuju šemu.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs